Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ ΤΗΝΟΥ



Από τον τρύγο στο αμπέλι του Αλβέρτη
Βρέθηκα εκτάκτως για δυο – τρεις ημέρες στην Τήνο και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να επισκεφτώ προχθές μετά την πρόσκληση από τον φίλο Γιάννη Σιώτο, ένα αμπέλι στον Τριπόταμο όπου τρυγούσαν οι αδερφοί Γιώργος και Νίκος Αλβέρτη και έτσι πήρα μια μικρή γεύση κι εφέτος από τρύγο και υποσχέθηκα του χρόνου να βάλω κι εγώ ένα χεράκι. Το αμπέλι που τρυγήσαμε είχε ποταμίσια (ντόπια ποικιλία σταφυλιών) και οι νοικοκυραίοι του ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχε φέτος και η οποία, βεβαίως και ήταν αποτέλεσμα της φροντίδας και της προσοχής που του δείχνουν όλο το χρόνο.

Μετά τον τρύγο στο αμπέλι του Αλβέρτη πήγαμε και κάτσαμε κι εμείς στο μεγάλο τραπέζι που είχαν στρώσει για μετά τον τρύγο και το πάτημα, στο σπίτι του Αργύρη Σιώτου, έναν σπουδαίο άνθρωπο που όλη του τη ζωή πάλεψε με τη γη του και από τους καλύτερους αμπελουργούς και οινοποιούς του Τριποτάμου να γιορτάσουμε μαζί με όλους τους συγχωριανούς οι οποίοι κατά παράδοση συμμετείχαν στον τρύγο. Σημειώνουμε ότι στον Τριπόταμο όλοι μαζί πιάνουν τον τρύγο σε κάθε χωράφι και με τη σειρά τα τελειώνουν.


Στο τραπέζι που έστρωσε η κυρά Ειρήνη Σιώτου και είχε του κόσμου τα καλά και φυσικά υπέροχο περσινό κρασί έκατσαν δίπλα στον νοικοκύρη Αργύρη, οι Γιάννης Σιώτος, Ηλίας Σιώτος, Φώτης Παγάνης, Βαγγέλης Γιαγιάς, Δημήτρης Σιώτος, Κάρολος Μέγκουλας, Δημήτρης Σιώτος (πρόεδρος των Αμπελουργών), Παντελής Βιδάλης και Γιώργος Σιώτος. 

ΑΘΗΝΑ, 18092016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου