Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η ΡΕΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΣΙΜΑΤΟΥ




Το Χαλάνδρι, αν και τόσο κοντά στην Αθήνα που γυρίζω όλη τη μέρα, δεν το ξέρω αρκετά και είναι ένας τόπος που θα ήθελα να περπατήσω και κυρίως να γνωρίσω τη Ρεματιά που τόσα έχω ακούσευ. Το είχα βάλει στα σχέδια της άνοιξης που έρχεται και είδα σαν πρόκληση για πρώτη γνωριμία την ομαδική έκθεση ζωγραφικής πού διοργάνωσε ὀ Πολιτιστικός καί Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, πρώην ΤΥΠΕΤ, αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος (Μπακογιάννη και Πλαταιών στα Βριλήσια).

Στην έκθεση η οποία τελειώνει σήμερα εκθέτουν έργα πολλοί φίλοι και μέσω αυτών πήρα μια γεύση για το τι θα γνωρίσω και φυσικά άκουσα και ιδέες από την καλή φίλη Αντωνία Σιμάτου που παίρνει μέρος με δυο έργα και περάσαμε αρκετή ώρα μιλώντας για Ρεματιά, τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την προστασία της και φυσικά και για τη δική της  σχέση με τη ζωγραφική και τον τρόπο που προσπαθεί να προβάλλει τη γειτονιά της. Την ευχαριστώ για αυτό το πρώτο μάθημα πατριδογνωσίας με τη Ρεματιά και το Χαλάνδρι. Στην ίδια έκθεση είδα και έργο της φίλης Ευδοξίας Κορομάντζου που μου άρεσε πολύ, όπως πάλι και όλα τα έργα όλων των συμμετεχόντων που μας συστήνουν την ωραία Ρεματιά και μας προσκαλούν να την γνωρίσουμε όλο τον χρόνο.

ΑΘΗΝΑ, 03032019

5 σχόλια:

  1. Μια ωραία έκθεση για την Ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου που προλαβαίνετε να δείτε ως σήμερα το απόγευμα στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (Μπακογιάννη και Πλαταιών στα Βριλήσια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μικρός ο κόσμος! με την Αντωνία πάμε στον ίδιο δάσκαλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή