Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ 2.000.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΗΜΟΝΑ

 


Καθώς έβλεπα να έρχονται η «Ελπίδα» να πλήξει την Αττική χωρίς να υπολογίζω τις συνέπειες, παρατηρούσα παράλληλα να ανεβαίνει και ο αριθμός των προβολών στη σελίδα του Ακτήμονα (actimon.blogspot.com) και να πλησιάζει τον μαγικό αριθμό των 2.000.000!

Δυο εκατομμύρια προβολές μέσα σε 10 χρόνια και 3.000 σχεδόν αναρτήσεις δεν είναι και λίγο πράγμα. Με μέσο όρο τις 300 λέξεις η κάθε μία μας κάνουν 10.000.000 λέξεις, τόσες που θα μπορούσαν να γίνουν 20 μυθιστορήματα των 500.000 λέξεων ή 40 των 250.000. Ούτε που το πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια έγραψα τόσα εκατομμύρια λέξεις και αναλογίζομαι με τρόμο τον χρόνο που διέθεσα γι’ αυτά τα κείμενα χώρια δε εκείνον για τις φωτογραφίες, γιατί δεν υπάρχει κανένα που να μην συνοδεύεται με κάποια.

Δέκα χρόνια λοιπόν ο Ακτήμων παρήγαγε αυτό το ιδιότυπο δημοσιογραφικό έργο, στην Αθήνα και στην περιφέρεια και χάρη στους αναγνώστες που το εκτίμησαν από την αρχή έφθασε σε αυτή την επιτυχία. Οι αναγνώστες και ορισμένοι εκλεκτοί φίλοι ήταν αυτοί που μου έδωσαν την δύναμη, μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τις οποίες κάποια στιγμή θα πω τι ήταν, να μην διακόψω αυτό το έργο. Στην αρχή και πριν το facebook μέσω του οποίου προέβαλα τις αναρτήσεις μου πονηρέψει, η αναγνωσιμότητα ήταν σταθερή. Τα τελευταία χρόνια όμως που πονήρεψε, με έκοψε και ούτε θέλει να βλέπει την δικτυακή διεύθυνση. Παρά τον αποκλεισμό, οι αναγνώστες μου συνεχίζουν να ανεβάζουν την αναγνωσιμότητα, η οποία, πρέπει να το πω κι αυτό μέχρι στιγμής μου έβγαλε και 61 ολόκληρα ευρώ από κάποιες τις διαφημίσεις αλλά σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να τις αφαιρέσω.    

Πάντως εκείνο που με απασχολεί περισσότερο και δεν είμαι και βέβαιος πως μπορεί κάποια μέρα να γίνει ένα τσαφ και να σβήσει ή να χαθεί στο ψηφιακό χάος αυτό το έργο είναι να οργανώσω τις δημοσιεύσεις κατά θέματα, να τις περάσω στο χαρτί που είναι και πιο σίγουρο και να κάνω κάποιες εκδόσεις. Θα φανεί από τις αντοχές και τις δυνάμεις μου.

Μετά από αυτή την κορυφή ο Ακτήμων βάζει στόχο την επόμενη, χωρίς να λογαριάσει το ύψος στηριζόμενος πάντα στην εκτίμηση των αναγνωστών και των φίλων του και την υποστήριξη ορισμένων φίλων που με τον τρόπο τους υποστηρίζουν τον Ακτήμονα.

Σας ευχαριστώ όλους…

ΥΓ. Η περίσταση απαιτεί κι ένα εορτασμό αλλά κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Αργότερα, να ζεστάνει ο καιρός και όταν κυκλοφορήσουν δυο βιβλία από τα βιβλία που δούλεψα μέσα στην διετή καραντίνα στο χωριό θα σας καλέσω να το γιορτάσουμε.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 27012022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου