Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΑΘΩΣ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ


Κλείνω απόψε με την επιστροφή μου από τη Λήμνο στο Λαύριο, τριανταπέντε ολόκληρες μέρες ταξιδιών στο Αιγαίο και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως όποιος θέλει να το γνωρίσει σε όλες του τις διαστάσεις δεν του φτάνουν ούτε 35 μήνες. Τόσο σύνθετος, ποικίλος και ιδιαίτερος κόσμος είναι και βεβαίως απαραίτητα στοιχεία για τη γνωριμία του είναι η γνώση της ιστορίας, η καθαρή ματιά και η ολάνοιχτη ψυχή αλλιώς θα είναι ένας τουρίστας όπως οι άλλοι…

Φυσικά και θα έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο το χειμώνα να μιλήσουμε γι’ αυτά και να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες μέσα από το δίκτυο αλλά και μέσω δημοσιεύσεων και εκδόσεων καθώς και από την ιστοσελίδα mikrespatrides που προχωράει γρήγορα. Απλά απόψε που ξαναμπαίνω στον «Ταξιάρχη» με τον φρικτό κλιματισμό ήθελα να σας στείλω τους χαιρετισμούς με ένα ηλιοβασίλεμα από το βόρειο Αιγαίο αλλά ας όψεται η νοτιά (φέτος τσάκισε ανθρώπους και τόπους με τη μεγάλη διάρκειά της) και ένα πηχτό σύννεφο υγρασίας κρύβει τον δυτικό ορίζοντα.

Ευτυχώς όμως που υπάρχει μια άλλη φωτογραφία από τον περασμένο μήνα κι έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το πώς φαίνεται αυτό το μοναδικό βουνό την ώρα που δύει ο ήλιος.

"ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ", 19092010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου