Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ «ΗΧΟΡΑΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΝΗ



Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, οργάνωσε εκδήλωση για την ενίσχυση του Μουσείου, την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο «Γαία», Φίλοι του Μουσείου και πολλοί Σαντορινιοί, υπερπλήρωσαν το αμφιθέατρο.

Τη Σαντορίνη «ζωντάνεψαν» οι φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, η συνοδευτική, με «θαλασσινή αύρα», μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου, τα κείμενα του συγγραφέα Πάνου Θεοδωρίδη, που διάβασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, η απαγγελία των ποιημάτων «Σαντορίνη» του Γιώργου Σεφέρη και «Ωδή στη Σαντορίνη» του Οδυσσέα Ελύτη, που απαγγέλθηκαν από τον ποιητή Διονύση Καρατζά, η απόδοση των ηχογραφημένων τραγουδιών «Όνειρο» και «Σαντορίνη» του Ηλία Ανδριόπουλου σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, από τον παρόντα στην εκδήλωση Μανώλη Μητσιά, που όλοι καταχειροκροτήθηκαν.






Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο κ. Μανώλης Λιγνός. Εισαγωγικά μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Μερτζάνη, που ευχαρίστησε τους συντελεστές του προγράμματος, ενώ  επιλογικά μίλησαν η κ. Νίκη Γουλανδρή και ο δημιουργός κ. Δημήτριος Ταλιάνης. Από το Δήμο Θήρας παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  η κ. Μαρία Αργυρού και ο κ. Χριστόφορος Ασιμής, που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Θήρας κ. Νικολάου Ζώρζου και συνεχάρη τους συντελεστές. 











Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και ο διάσημος Μαθηματικός Καθηγητής κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, σύζυγος της Οιάτισσας κ. Τέτη Αλεξ. Σιγάλα

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων - Santo Wines πρόσφερε κρασιά και στους συντελεστές δώρα με θηραϊκά προϊόντα, που έδωσε ο παριστάμενος Διευθυντής κ. Ματθαίος Δημόπουλος. Μαζί με τα κρασιά Santo Wines προσφέρθηκαν σαντορινιά μεζεδάκια από τοπικά προϊόντα και με μελιτίνια, που παρασκεύασε η κ. Ελισσάβετ Δεϊμέζη – Αρβανίτη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΗΝΑ 12022014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου