Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΑ ΘΟΛΑΡΙΑ ΑΜΟΡΓΟΥ






Από τα πιο ωραία ελληνικά αποκριάτικα δρώμενα είναι ο «Καπετάνιος» που γίνεται στην Αιγιάλη την Κυριακή των Απόκρεω και οι ρίζες του χάνονται στην πολυκύμαντη ιστορία του νησιού. Σαν δρώμενο, πέρασε κι αυτό τις διακυμάνσεις του, που είχαν να κάνουν με τις αλλαγές στη ζωή των κατοίκων του νησιού, την υποχώρηση της παραδοσιακής αγροκτηνοτροφικής οικονομίας, τη στροφή στον τουρισμό, την αποψίλωση του πληθυσμού. Τα τελευταία δε χρόνια, τον «Καπετάνιο» ανέλαβαν τα Θολάρια, μια από τις ισχυρότερες, απ’όλες τις πλευρές κοινότητες ανθρώπων σε ολόκληρη την Αμοργό.

 

Φέτος μας καλούν πάλι να ζήσουμε τον «Καπετάνιο» στα Θολάρια και μας υπόσχονται πως θα περάσουμε αξέχαστα, όπως αξέχαστα εξάλλου περνάμε κάθε φορά που πάμε Αμοργό. 








Σκηνές από τον «Καπετάνιο» του 2013 στα Θολάρια. Καπετάνιος ήταν Γιάννης Θεολογίτης και καπετάνισα η Ελισάβετ Νομικού, τα όργανα έπαιξαν οι Σταμάτης Γιαννακόπουλος, Νικόλας Βαζαίος, Παναγιώτης Βαζαίος και Μιχάλης Γαβαλάς ενώ το γενικό πρόσταγμα είχε όπως πάντα και σε κάθε εκδήλωση των Θολαρίων, ο Νικόλας Θεολογίτης. (Τις φωτογραφίες έκανε η Μαρία Θεολογίτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου