Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ»

Από αριστερά, Θεοδόσης Μακρυγιάννης, Βασίλης Ποζιός, Κωστής Τσιάκαλος, Λάμπρος Πολύζος, Αλέκος Κόφφας, Λάμπρος Μακρυγιάννης, Δημήτρης Γρίβας.
Αργιθεάτες, Καρδιτσιώτες, Θεσσαλοί και πολλοί φίλοι της Αργιθέας και των Αγράφων γιορτάσαμε προχθές, Τετάρτη 6 Μαίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τη παρουσίαση της έκδοσης του Συλλόγου Αργιθεατών «Η Εστία» με τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ Η ΕΣΤΙΑ – 1953 – 2013 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗ» το οποίο έγραψε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Μακρυγιάννης.
Ο συγγραφέας Θεοδόσης Μακρυγιάννης με τον Βασίλη Ποζιό.
Στο 380 σελίδων βιβλίο, για πρώτη φορά παρουσιάζεται δημόσια και συγκροτημένα η εξηντάχρονη ιστορία του Συλλόγου Αργιθεατών. Μια ιστορία πλούσια, αλλά άγνωστη στο ευρύ Αργιθεάτικο κοινό, που έρχεται να διαψεύσει την άποψη ότι ο Σύλλογος, όλα τα χρόνια ασχολήθηκε, κυρίως, με συνεστιάσεις, χορούς και εκδρομές και παρεμπιπτόντως με τα προβλήματα της Αργιθέας. Η άποψη αυτή είναι, απολύτως, λαθεμένη και οι αναγνώστες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα της Αργιθέας με το οποίο δεν ασχολήθηκαν τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια και δεν προώθησαν την επίλυσή του.
Ο Βλάσης Καϊμακάμης, από τα ιστορικά μέλη του Συλλόγου και τέως πρόεδρος με τον νυν πρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Καραγεώργο. 





Για το βιβλίο μίλησαν οι Αλέκος Κόφφας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Βασίλης. Θ. Ποζιός, Φιλόλογος Καθηγητής και τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, Δημήτρης Π. Γρίβας, Φιλόλογος-Ιστορικός, Λάμπρος Ν. Μακρυγιάννης, Δικηγόρος και Κωστής Τσιάκαλος, Δημοσιογράφος –Λογοτέχνης. Το συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Πολύζος ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Καραγεώργος και ο δημοσιογράφος κι ο υπογράφων ως φίλος της Αργιθέας.
ΑΘΗΝΑ, 13052015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου