Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ







Μαθητές και μαθήτριες από το 71ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με την πρόεδρο του ΙΤΕΜ Μαρία Γρυπάρη, την δασκάλα τους Νερίνα Παλαβιτσίνη, τον Μιχάλη Σκουλιό και την Έλενα Χαλκουτσάκη.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ιντιτούτου των Ελληνικών Μύλων (ΙΤΕΜ) για το 2016 έκοψαν χθες τα μέλη και οι φίλοι στην αίθουσα της οδού Αγίων Ασωμάτων 45. Η ωραία εκδήλωση συμπληρώθηκε και ομόρφαινε περισσότερο με την παρουσία των παιδιών από το 71ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κουκάκι) με την διευθύντρια Ευρυδίκη Σταμάτη και την δασκάλα των Γαλλικών Νερίνα Παλαβιτσίνη που παρουσίασαν μέρος από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Le moulin ça tourne – μύλος είναι και γυρίζει». Το πρόγραμμα αυτό έχει επιλεχθεί και θα παρουσιαστεί στο διεθνές συνέδριο Γαλλικής γλώσσας στη Λιέγη του Βελγίου (13- 21 Ιουλίου 2016). Ακολούθησε βράβευση των εκπαιδευτικών και των μαθητών από το ΙΤΕΜ και η κοπή της πίτας της οποίας το τυχερό κομμάτι με το φλουρί έπεσε στον Γιάννη Βεργίνη από τη Σάμο ενώ στην μικρή αυλή τα μέλη και οι φίλοι του ΙΤΕΜ γιόρτασαν την εκδήλωση με ωραία εδέσματα και τυρί που έφερε ο Μιχάλης Πρινιαράκης και κρασί και λικέρ από την κάβα της Μαρίζας Κωχ που προσέφερε ο Μιχάλης Λιγνός.  















Μαθητές και μαθήτριες από το 71ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην κοπή πίττας του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων και στην παρουσίας του εκπαιδευτικού προγράμματος  «La moulin ça tourne – μύλος είναι και γυρίζει».

Η πρόεδρος του ΙΤΕΜ Μαρία Γρυπάρη, η διευθύντρια του 71ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Ευρυδίκη Σταμάτη , η δασκάλα γαλλικών Νερίνα Παλαβιτσίνη, η αντιπρόεδρος του ΙΤΕΜ Χρυσούλα Τσίγρη και η ταμίας Έλενα Χαλκουτσάκη. 

Ο Μιχάλης Πρινιαράκης μιλάει στην κοπή πίττας του Ινστιτούτου
 των Ελληνικών Μύλων για τη σημασία της βασιλόπιττας. 

  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου