Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

TA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΙΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Tο κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico με την υψίφωνο Κάτια Πάσχου

Μετά τα εγκαίνια στα μέσα της εβδομάδας του «Πάρκου για τον Πολιτισμό και το Παιδί» από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ήρθε χθες και η επίσημη πρώτη της λειτουργίας του Myrtillo, του καφέ «εκλεκτών ψυχών» που μετακόμισε στην Αθήνα, στους Αμπελοκήπους (Τριφυλλίας και Λάμψα, μέσα στο πάρκο Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού) σε κτίρια που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Αθηναίων.

Η Γεωργία Ραφάν με τους εργαζόμενους του Μύρτιλλου.

Και ήταν πολύς ο κόσμος που ήρθε να γνωρίσει τους εξαιρετικά διαμορφωμένους χώρους τα οποία πριν από έξι σχεδόν δεκαετίες, το 1959 παραχωρήθηκαν από την Νορβηγική Πρεσβεία στην εξαντλημένη από την φρικτή δεκαετία 1940 – 1950 Ελλάδα για την επαγγελματική εκπαίδευση αναπήρων νέων – θυμάτων πολέμου. Το  Μύρτιλλο μετά από 57 χρόνια έρχεται να συνεχίσει ένα παρόμοιο κοινωνικό έργο με στόχο να και αποτελέσει πρότυπο χώρο εκπαίδευσης, έρευνας και εργασιακής ένταξης των ευάλωτων συμπολιτών μας είτε προσλαμβάνοντάς τους στον πολυχώρο «Myrtillo café/Bakery/κέντρο τέχνης και λόγου», είτε προωθώντας τους σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο Θεόδωρος Μαλαβάκης της εταιρείας VINCI
Ο Παναγιώτης Παπανικόλας της εταιρείας "Ολυμπία  Οδός"
Ο νορβηγός Asser Brynie της εταιρείας ABIO που προσέφερε τα χρώματα. 
Τους καλεσμένους σε αυτή την γιορτή της πρώτης γνωριμίας με το Μύρτιλλο, τους ανθρώπους που το σχεδίασαν και υλοποίησαν καθώς και τους χορηγούς και φυσικά τους εργαζόμενους καλωσόρισε η Γεωργία Βαμβουνάκη Ράφαν καθώς η αρμόδια αντιδήμαρχος για τον Πολιτισμό και το Παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για οικογενειακούς λόγους. Σημειώνουμε πως ιδιαίτερη στιγμή ήταν η προβολή των "επικαίρων" του 1959 με τα εγκαίνια του Κέντρου Αποκατάστασης που συνέδεσε εκείνη την εποχή με το σήμερα τόσο για το χώρο αλλά και για τους στόχους.  







Γέμισαν από κόσμο χθες οι χώρου του Μύρτιλλου στους Αμπελοκήπους

Το Μύρτιλλο καφέ, βραβεύτηκε το 2014 ως η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της χρονιάς, έχει προσλάβει ευπαθείς εργαζόμενους σε ποσοστό 90% και έχει κατορθώσει να λειτουργεί ως επιχείρηση αυτοδύναμα, βασιζόμενο στις δικές του ανάγκες. Ξεκίνησε πριν από 29 μήνες, χωρίς κεφάλαιο, με τους εργαζόμενους να διδάσκονται την αυτοδιαχείριση του μαγαζιού τους, με προσωπική ευθύνη σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα λειτουργεί ως πολυχώρος Λόγου και Τέχνης που  ανοίγεται στην κοινωνία με το πρόγραμμα, «Οι τέχνες αλλιώς».

Το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico και η υψίφωνος Κάτια Πάσχου

Το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico και η υψίφωνος Κάτια Πάσχου
Οι Quadro Armonico, η υψίφωνος Κάτια Πάσχου και η Άννα Βαφειάδου
Οι Quadro Armonico, η Κάτια Πάσχου και εργαζόμενοι στο Μύρτιλλο.
Το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico και η υψίφωνος Κάτια Πάσχου
Την ωραία γιορτή συμπλήρωσαν το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico υπό τον διακεκριμένο βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη και την υψίφωνο Κάτια Πάσχου.  Το “Quadro Armonico” αποτελείται από τους: Γιάννη Γεωργιάδη (α΄ βιολί), Μελίνα Γαλανού (β' βιολί), Ελένη Λίγγρη (βιόλα) Σπύρο Χειμαριό (βιολοντσέλο). Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Άννα Βαφειάδου και τον σχεδιασμό γραφιστικών παρεμβάσεων η humantype (https://www.behance.net/humantype)



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Myrtillo cafe.
Διεύθυνση : οδ. Τριφυλίας και Λάμψα, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι Αττικής (5 λεπτά από μετρό Πανόρμου). Ωράριο λειτουργίας: 9:00 - 23:00 (Δευτέρα – Κυριακή).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 2110123176, 6944245719
Ε-mail: myrtillocafe@gmail.com

ΑΘΗΝΑ, 29022016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου