Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

‎ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝΤο Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων είναι επιστημονικό σωματείο, για την έρευνα μελέτη και προστασία των μύλων στον Ελληνικό χώρο (ανεμόμυλοι, νερόμυλοι, ρυζόμυλοι, μπαρουτόμυλοι, ελαιοτριβεία και γενικά ιστορικά παραγωγικά εργαστήρια) με τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Το Ι.τ.Ε.Μ. έχει περισσότερα από 300 μέλη. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μύλων (The International Molinological Society - TIMS) και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων της Αθήνας.

Οργανώνει και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα (Räphael για την Κωπαΐδα και τους μύλους της με Φινλανδία και Ισπανία, Culture για τον νερόμυλο και τα λιοτρίβια με Γαλλία και Βάσκους, Restore Hydro για τους νερόμυλους με το ΕΜΠ, Intereg για την Κρήτη, Leader για νερόμυλους, Θράκη- Αιγαίο-Κύπρος, για τους φούρνους και τα παραδοσιακά υδροκίνητα συγκροτήματα κ.ά.).


Έχει εκδώσει και εκδίδει μελέτες για τους ελληνικούς μύλους και οργανώνει εκθέσεις αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Στο κτίριο του Ι.τ.Ε.Μ., το οποίο του παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Αγίων Ασωμάτων 45 στην Αθήνα, λειτουργεί βιβλιοθήκη, το αρχείο των ελληνικών μύλων, μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα οργανώνονται επιστημονικές συναντήσεις.

ΑΘΗΝΑ, 10022016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου