Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΈναν αιώνα και κάτι χρόνια παραπάνω από τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912 – 13) οι Ευρυτάνες («Πανευρυτανική Ένωση» και «Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών»)  καλούν σε προσκλητήριο ηρώων και πεσόντων σε αυτή την εθνική εποποιία από τον Τόπο τους. Πρόκειται για την παρουσίαση του τόμου των εκδοθέντων πρακτικών του Επετειακού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στη Δημοτική Ενότητα Προυσού και είχε ως θέμα του: «Η Συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 – 13».

Η παρουσίαση θα συμπληρωθεί με επιλεγμένα επίκαιρα ηρωϊκά τραγούδια σχετικά με τους Βαλκανικούς Πολέμους που θα αποδώσει ο Χρήστος Σερέτης ενώ θα γίνει και ειδική τελετή τιμής προς τους ευεργέτες της «Πανευρυτανικής Ένωσης» κατά την τελευταία διετία.

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο, 12 Μαρτίου στις 11.00 στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα) και είναι προσκεκλημένοι όλοι σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. 

ΑΘΗΝΑ, 11032017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου