Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ «ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ» ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗ

Από αριστερά: Λάμπρος Μπαμπαλιούτας, Νίνα Διακοβασίλη, Ανδρέας Καμπιζιώνης, Δημήτρης Ζάχος, Γιούλα Καμπιζιώνη, Κωνσταντίνα Κονταρίνη, Μιχαήλ Αγγελάκης και Οδυσσέας Σταμούλης. 

Σε μια ωραία και συγκινητική βραδιά, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κάτω από την Ακρόπολη (Θόλου 5, Πλάκα) έγινε στις 20/10 η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου – εκδότη Δημήτρη Ζάχου «Χαριστήριον εις τον καθηγητήν ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ - Μια πολυσύνθετη πνευματική μορφή» το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο του αγαπητού σε όλους μας και συμπατριώτη, από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία καθηγητή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΗΠΑ. 

Ο καθηγητής Ανδρέας Καμπιζιώνης με τη γυναίκα του Γιούλα.

Ο Ανδρέας Καμπιζιώνης  είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Francis Marion University της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ και «άμισθος πρεσβευτής» της Ελλάδας τόσο στην κοινωνία της πολιτείας όπου ζει αλλά και στην έδρα του πανεπιστημίου. Η πορεία του, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Ζάχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και η προσφορά του στον Ελληνισμό της Αμερικής αλλά και στην πατρίδα Ελλάδα εντυπωσιακή. 



Για το βιβλίο και τον καθηγητή μίλησαν οι: Λάμπρος Μπαμπαλιούτας, Συνταγματολόγος, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Αγγελάκης, ζωγράφος – χαράκτης, συγγραφέας και ποιητής  καθώς και η πρόεδρος UNESCO Τεχνών, Επιστμών Ελλάδας Νίνα Διακοβασίλη και ποιητής ενώ ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και στο πιάνο έπαιξε ο μουσικός Μιχάλης Παπαγεωργίου. Τον συντονισμός – παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Κονταρίνη.

ΑΘΗΝΑ, 27102017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου