Τι νομίζατε; Δεν θα ετοιμαζόμασταν κι εμείς να γιορτάσουμε
το Χαλοουίν όπως κάνει κάθε άνθρωπος που σέβεται την παράδοση - ότι νάναι
δηλαδή- για να είμαστε μέσα στα πράγματα και να περνάμε δήθεν καλά ξοδεύοντας
βεβαίως κάτι αν μας περισσεύει. Ας το πάρει το ποτάμι όμως το κόστος που απαιτείται
να γίνουμε μέτοχοι σε μια παγκόσμια γιορτή όπου πρωταγωνιστούν τα κολοκύθια και
για άλλους φυσικά έχει κάποια σημασία αλλά για μας αρκεί το… περί ορέξεως
κολοκυθόπιτα, που λέει και ο σοφός λαός μας.
Δεν έχουν όμως έτσι τα πράγματα με τα δικά μας κολοκύθια όπως
θα έχουν παρατηρήσει όσοι παρακολουθούν τον Ακτήμονα και τους φίλους του και
δεν μας αρέσουν μόνο για πίττες . Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Χρήστου
Εγγλέζου από την Καστανιά Καρδίτσας, εξαίρετου αμπελουργού και οινοποιού ο
οποίος εκτός από τα εκλεκτά κρασιά που φτιάχνει κάθε χρόνο και τσίπουρα, κρατάει
την παράδοση με μια μυστική συνταγή μάλιστα και φτιάχνει από τα κολοκύθια
εξαιρετικά ρετσέλια. Έτσι επιχειρήσαμε πριν από λίγες ημέρες στο κατάστημά του
να σηκώσουμε ψηλά το τεράστιο κολοκύθι βάρους 45 κιλά για να μετρήσουμε τις δυνάμεις
μας και είδαμε πως καταφέρνουμε ακόμη…
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 30102017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου