Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ




Χρειάστηκε να γίνει μια επιδρομή κουκουλοφόρων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην οδό Βουκουρεστίου οι οποίοι με σφυριά έσπασαν τις προθήκες πολλών καταστημάτων για να επιβεβαιωθούμε για μια ακόμη φορά πως η Αθήνα είναι «ανοχύρωτη» πόλη. Το γεγονός ακολούθησε πλήθος διαμαρτυριών από τους καταστηματάρχες και δηλώσεων από πολιτικούς, της αντιπολίτευσης κυρίως προς την κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση λέγοντας βέβαια πως δεν θέλει να τα χαλάσει με τα γνωστά – άγνωστα καλόπαιδα.



Φυσικά το ίδιο ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια, όταν η οδός Στουρνάρη άρχιζε να γίνεται χώρος αναλόγων εκδηλώσεων αλλά σιγά – σιγά οι φωνές διαμαρτυρίας από τους καταστηματάρχες ατόνισαν καθώς ελάχιστοι έμειναν εκεί και κρατάνε με τρόμο ανοιχτά μαγαζιά και τα διπλοασφαλίζουν όταν βλέπουν πως έρχεται η ώρα των καθιερωμένων συγκρούσεων των κουκουλοφόρων με την Αστυνομία. Το ίδιο ακούμε και για πολλές άλλες περιπτώσεις αναλόγων επιθέσεων σε επιλεγμένους στόχους (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, γραφεία εταιρειών) σε όλη την Αθήνα, γεγονότα τα οποία πολλές φορές η Αστυνομία αντί να τα αντιμετωπίσει ως εγκληματικές ενέργειες τα αφήνει να ξεχαστούν δίνοντας την εντύπωση πως αυτά είναι κομμάτι πολιτικών διεκδικήσεων και άρα θεμιτά από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που θεωρεί ότι υπηρετεί την Αριστερά. Κραυγαλέα περίπτωση που ενισχύει αυτήν την εντύπωση είναι η δράση του «Ρουβίκωνα» του οποίου τα μέλη όταν συνελήφθησαν στο προαύλιο της Βουλής, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά τους παραγγέλθηκε με εντολή του προέδρου της Βουλής και ταξί για φύγουν ανενόχλητοι.

Γιατί λοιπόν να μην επιτεθούν οι κουκουλοφόροι στα καταστήματα της Βουκουρεστίου που απέχει από τη Βουλή μόλις διακόσια μέτρα και στην οποία, γνωρίζοντας την αδυναμία που έχουν προς αυτούς, εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης καθώς και στελέχη της Κουμουνδούρου,  μπορεί και να ζητούσαν και άσυλο αν έπαιρνε σοβαρά η Αστυνομία το ρόλο της. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επιτέθηκαν και διάλεξαν μάλιστα και την ημέρα στη Βουλή συζητιόνταν το θέμα Πολάκη που από μομφή από πλευράς της ΝΔ η κυβέρνηση το ανήγαγε εντέχνως σε ψήφο εμπιστοσύνης όπου πολύς θόρυβος έγινε πάλι για τις κακές ελίτ που κυβερνούσαν τη χώρα και την κατέστρεψαν.



Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν οι κουκουλοφόροι πήραν τα σφυριά να καταστρέψουν μια σειρά από τα καλύτερα και πιο ακριβά καταστήματα της Αθήνας των οποίων πελάτες δεν είναι μόνο όσοι είναι στις ελίτ του πλούτου αλλά και όποιος άλλος δύναται μπορεί να διαβεί τις πόρτες τους. Αυτούς τους δεύτερους είχε ως στόχο η επίθεση και όχι τους άλλους που μπορούν να πάνε παραπέρα και παραέξω να διαθέσουν τον πλούτο τους. Να φοβηθούν ήθελαν οι καταστηματάρχες και να κλείσουν τα καταστήματα με ακριβά ρολόγια και γραβάτες και να γίνει η Βουκουρεστίου ένας ακόμη δρόμος σαν όλους τους άλλους της Αθήνας με κατεβασμένα ρολά και σκονισμένα ενοικιαστήρια στις πόρτες. Στην προσπάθεια αυτή, οι κουκουλοφόροι δεν είναι μόνοι. Ένας ολόκληρος μηχανισμός τους υποστηρίζει και άμα βρεθούν στα δύσκολα, είναι έτοιμος να τους πάει και με ταξί στο σπίτι τους καθώς τους αντιμετωπίζει σαν μια ελίτ που κάποιες χώρες παλιότερα τις έκανε ρημαδιό!

ΑΘΗΝΑ, 15052019. Εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 13052019, σελ. 34.

1 σχόλιο:

  1. Για τις Ευρωεκλογές ψάχνω καμιά ψήφο στον συνδυασμό «Οικολογία Αλληλεγγύη» αλλά ο νους μου δεν φεύγει από την Αθήνα που μέρα τη μέρα και νύχτα τη νύχτα μεταμορφώνεται σε μια πόλη όπου αφήνεται κυριολεκτικά στο έλεος των λογής – λογής συμμοριών. Στον «Φιλελεύθερο» της Δευτέρας που μας πέρασε, το σχετικό σημείωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή