Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Βιώσιμη Ευρώπη χωρίς ίσες ευκαιρίες και ρόλους για όλους τους πολίτες της μοιάζει ως μια εταιρεία κρατών που θέλει να καρπώνονται οι λίγοι  τα κέρδη αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα μέλη με τις αδύναμες οικονομίες. Μοίρα η οποία στην προκειμένη περίπτωση ταπεινώνει και την δημοκρατία η οποία σφόδρα αμφισβητείται και από πολλές πλευρές ενώ μια σειρά ακραίων εκφράσεων είναι ήδη διακριτές και την υπονομεύουν ανοιχτά.

                                                                 

Το ζήτημα ασφαλώς και πηγάζει από την πορεία ορισμένων λαών στο πρόσφατο παρελθόν, πράγμα που ανακινείται από επιτήδειους πολιτικούς οι οποίο βρίσκουν ένα πρόθυμο ακροατήριο στους απογοητευμένους πολίτες από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία της οποίας η μέριμνά της εξαντλείται στις αγορές. Στην περίπτωση, η ανάπτυξη μιας ανοιχτής και ελεύθερης ευρωπαϊκής παιδείας θα ήταν το κλειδί για τη δημιουργία νέων υπερεθνικών θεσμών  που να την προάγουν και να την καλλιεργούν σε όλα τα κράτη. 


Τούτο βέβαια είναι και το βήμα για να δοθεί μια άλλη προσοχή που έχει να κάνει με την οικολογία η οποία δεν μπορεί παρά να είναι κοινός στόχος όλων των πολιτών της Ευρώπης για την φροντίδα της φύσης και την προαγωγή όλων εκείνων των μέτρων που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σε ένα περιβάλλον που θα κληρονομήσουν πολλές γενιές μετά από εμάς.

ΑΘΗΝΑ, 24052019. Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, σελ. 56.   

3 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Μανιάτη για προσοχή που έδωσε στην υποψηφιότητα μου για τις Ευρωεκλογές με τον συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ελπίζω το δυνατό μονόστηλο που μου διέθεσαν ΤΑ ΝΕΑ να είναι τυχερό και επί πλέον να θυμίσει πως οι εφημερίδες δεν έχουν χάσει τη δύναμη τους από τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή