Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ



Το ενδιαφέρον του Αντώνη Παπαδάκου για τα κοινά του τόπου του δεν προέκυψε τώρα, ενόψει των αυτοδιοικητικών  εκλογών της ερχόμενης Κυριακής αλλά ούτε και ήταν κάτι που ευκαιριακά εξέφραζε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. Άνθρωπος της αγοράς ο Αντώνης ήταν και είναι σε καθημερινή επαφή με  τον κόσμο της Καρδίτσας, έβλεπε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες που έχει o νομός και όλη η Θεσσαλία και ήταν πάντα σε ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο που ασχολούνταν με την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση των προϊόντων του τόπου του, το εμπόριο και τον τουρισμό.   



Στην αγορά ο Αντώνης Παπαδάκος συνάντησε και τον Δημήτρη Κουρέτα, τον καθηγητή Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δεν περιορίζεται στη θεωρία αλλά τις ιδέες του τις κάνει πράξη και με την εμπειρία που έχει αποκτήσει πάνω στα ζητήματα διατροφής και την σχετική τεχνολογία και την επαφή του με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες όλης της Θεσσαλίας, προτείνει μιας άλλης μορφής ανάπτυξη που στηρίζεται στην αγροτοδιατροφή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Η πρότασή του εξελίχθηκε σε πολιτικό πρόγραμμα και με καλά επεξεργασμένες και δοκιμασμένες θέσεις, μπήκε επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» για τις περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία και στις λίστες βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν το ίδιο όραμα.  Οι θέσεις της «Πρωτοβουλίας» ήταν που έκαναν τον Αντώνη Παπαδάκο να συμμετάσχει στις εκλογές και να μπει δυναμικά στον αγώνα για να γίνουν γνωστές στην Καρδίτσα, στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα. 



Ο Αντώνης Παπαδάκος, ένας ενεργός πολίτης της Καρδίτσας είχε ένα όνειρο: Να φτιάξει ένα κατάστημα όπου ο Καρδιτσιώτης και ο επισκέπτης της Καρδίτσας θα εύρισκαν τα προϊόντα του νομού, είτε αυτά προέρχονταν από τον κάμπο, είτε από τα Άγραφα και γι’ αυτό άνοιξε πριν από τρία χρόνια το παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» στην Δημοτική Αγορά. Ο κύκλος του εκεί τέλειωσε και από σήμερα ήδη λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο και καινούργιες προτάσεις στον κεντρικό δρόμο Δ. Τερτίπη 12 και τούτη τη φορά δεν περιορίζεται στον παραδοσιακό τρόπο αλλά ανοίγεται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η σκέψη που τον οδήγησε σε αυτή την επιλογή ήταν να είναι πιο κοντά στους συντοπίτες του κυρίως όμως στους τουρίστες και τους επισκέπτες της Καρδίτσας και φιλοδοξεί να γίνει η βιτρίνα της καρδιτσιώτικης διατροφικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας.



Ο Αντώνης Παπαδάκος έχει ένα όραμα για τον τόπο του και συμμετάσχει εθελοντικά σε αρκετές ομάδες και πρωτοβουλίες που θέλουν μια άλλη ανάπτυξη στην Καρδίτσα, σεβόμενη πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και κυρίως τα Άγραφα αλλά και να στηρίζεται στην παράδοση καθώς και την προβολή του αληθινού προσώπου της πατρίδας του. Ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας που έχει να επιδείξει τεράστιο έργο με τους ποδηλάτες που δίνουν ένα άλλο χρώμα στην πόλη και φυσικά του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού του, του Αμαράντου, καθώς και με τη συμμετοχή στο Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας, στο Δ.Σ. του Αγροτοτουρισμού Θεσσαλίας θέλει να δει τον τόπο του να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης και να ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα.    


ΚΑΡΔΙΤΣΑ, 23052019

1 σχόλιο:

  1. Με τον Αντώνη Παπαδάκο μας συνδέει μια φιλία χρόνων και φυσικά η Καρδίτσα και τα Άγραφα. Στηρίζουμε την απόφασή του να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές για τη Θεσσαλία με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα και περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί τους μια μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή