Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΛΑΝΟΕΣΣΑ» ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΕΙΟ




«ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕΛΑΝΟΕΣΣΑ» είναι ο τίτλος της έκθεσης – εικαστικής διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και την άδικη μετατροπή της ιερής και αμόλυντης γης της, σ' ένα βαριάς μορφής βιομηχανικό τοπίο η οποία εγκαινιάστηκε προχθές στο ισόγειο χώρο του Μπαγκείου (Ομόνοια).  



Η έκθεση βασίστηκε σε ιδέα της Τζουμερκιώτισσας ηθοποιού Γεωργίας Ζώη και
οι αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες φωτογραφίες του Γιάννη Φαλκώνη, με τη συμμετοχή εθελοντριών, στην κοίτη του ποταμού Άραχθου,
προϊδεάζουν ποιητικά για το μαύρο μέλλον της Γης της Ηπείρου–γυναίκας, μητέρας, κόρης και αδελφής μας και οι φωτογραφίες του Κώστα Ζήση με τα μαγευτικά τοπία της, συνθέτουν το σκηνικό της αγνότητας και της ανεκτίμητης ομορφιάς της, πριν την επερχόμενη καταστροφή που έχουμε όλοι μας χρέος να αποτρέψουμε. 




Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως την 1η/12/2019, ώρες 11 π.μ. - 2.00 μ.μ.και 6.00 - 9.00 μ.μ.. με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες 6978470819, Λίτσα Μάνου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης.

ΑΘΗΝΑ, 27112919.

1 σχόλιο:

  1. Μια έκθεση που θα δημιουργήσει εντυπώσεις και θα δημιουργήσει αντιδράσεις για την λεηλασία της φύσης της Ηπείρου από τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή