Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ…


Επειδή θα πήξει το μάτι μας σήμερα και αύριο στο δίκτυο από τις σχετικές με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναρτήσεις και κείμενα καρμπόν περί της επανάστασης γενικώς,  καλό είναι να θυμόμαστε (και να ετοιμαζόμαστε όποιος βεβαίως θέλει) ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου γιορτάζει η Παναγία η Χοζοβιώτισσα και το πανηγύρι πάντα είναι ιδιαίτερο, όσον αφορά τα εκκλησιαστικά πράγματα στο μοναδικό μοναστήρι αλλά και εντυπωσιακό ως προς θέα που έχει η ανατολή από αυτό το εκπληκτικό μέρος.
Σύμφωνα δε με όσα ακούω από τα μετεωρολογικά δελτία, ο αέρας που σάρωσε τα πέλαγα αυτές τις ημέρες από αύριο θα πέσει και θα ζεστάνει λιγάκι. Τούτο είναι καλό αλλά και στην περίπτωση πάλι που θα βρέχει, η αίσθηση που νιώθει κάποιος αγναντεύοντας από το Μοναστήρι στο πέλαγος είναι επίσης μοναδική, ιδιαίτερα όταν τα σύννεφα είναι χαμηλότερα από αυτό και μοιάζουν σαν μια θάλασσα πάνω από τη θάλασσα.

Πλοίο επίσης απ’ όσο γνωρίζω έχει την Παρασκευή το απόγευμα, στις 5.30 όπως πάντα και το ταξίδι της επιστροφής μπορεί να γίνει την Τρίτη το πρωί. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε όποιον αποφασίσει να πάει στη Αμοργό, να έχει στη διάθεσή του δυο μέρες να γνωρίσει το νησί στα φθινοπωρινά του, να παρακολουθήσει τον εσπερινό και τις λειτουργίες την Κυριακή βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί και αφού απολαύσει ένα απόγευμα ακόμα την Αιγιάλη ή τα Κατάπολα να επιστρέψει στη βάση του γεμάτος από ωραίες εντυπώσεις.
.................
Α, απ’ ότι επίσης γνωρίζω κάποια ξενοδοχεία, στα Κατάπολα, τη Χώρα και την Αιγιάλη θα είναι ανοιχτά και έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του νησιού αυτές τις ημέρες.

ΑΘΗΝΑ, 16112011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου