Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΑΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΚΟΡΟΜΗΛΙΕΣ*


Το ξέρουν πως είναι θύματα του διπρόσωπου Μάρτη οι αστόχαστες κορομηλιές και κάτι άλλες μακρινοκοντινές ξαδερφάδες τους της συνομοταξίας των πυρηνοκάρπων, αλλά σιγά που τις νοιάζει να φορέσουν τα νυφικά τους και να λάμψουν για λίγες μέρες μέσα στο δάσος και στα χέρσα χωράφια της Ευρυτανίας. Αν είχαν ένα κουκούτσι έστω μυαλό, θα εξέταζαν τον καιρό και μετά θα έβγαιναν τούτες τις μέρες στο χορό της άνοιξης που τις περισσότερες φορές όταν τελειώνει μοιάζουν σαν παραπλανημένες κόρες από τη βροχή και το χιόνι.

*Σημείωμα γραμμένο στο πόδι για να προλάβω τον καιρό που πλακώνει άγριος σήμερα στη Χελιδόνα και είναι βέβαιο πως θα κατατρέψει τις ανθισμένες κορομηλιές και τον καρπό τους αν κρατήσει πολλές μέρες.

2 σχόλια:

  1. Το` χεις καλογυμνασμένο το πόδι απ` τις περιπλανήσεις στις ομορφιές του τόπου σου, ίσως κι απ` τον ποδόγυρο. Όπως και να` χει, ακόμα και τα γραφούμενα στο πόδι, έχουν πάντα ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά ιδίως, τα γραμμένα στο πόδι είναι που αξίζουν περισσότερο.....
    Αλλά και όσον αφορά τις κορομηλιές... δεν βαρυέσαι, Ηλία, ας τις "φάει" ο καιρός μετά... αυτές το νυφικό τους πρόλαβαν και το φ΄ρεσαν και το χάρηκαν κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή