Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΤΗ ΛΟΥΚΙΑ ΡΙΚΑΚΗ


Η στάση στην Κω πριν προχωρήσουμε με τον Γιώργο Πίττα για Νίσυρο και Κάλυμνο έχει να κάνει βέβαια και με το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα υγείας που διοργανώνει από τις 1/6 Σεπτεμβρίου η καλή μας φίλη Λουκία Ρικάκη.

Έτσι χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε κάποιες προβολές στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Ορφέας», στην πολύ όμορφη πλατεία της Κω και το βράδυ σε ένα ωραίο και δροσερό θερινό κινηματογράφο που λέγεται πάλι «Ορφέας». Για μένα που φέτος δεν πρόλαβα να πάω ούτε μια νύχτα σε θερινό κινηματογράφο ήταν μια ωραία εμπειρία αλλά το ίδιο ενδιαφέρουσες ήταν και οι ταινίες που είδαμε.

Σημειώνουμε τις ταινίες: «Μαμά» της ολλανδέζας Adelheid Roosen στην οποία η σκηνοθέτης παρουσιάζει τον τρόπο που προσπαθεί να μπει στον κόσμο της μητέρας της που πάσχει από αλστχάιμερ και της αμερικανίδας Liz Canner «Οργασμός ΑΕ» στην οποία η σκηνοθέτης ρίχνει μια δυναμική ματιά μέσα στη φαρμακευτική βιομηχανία που διαμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων, σε σχέση με την υγεία και αυτή την απόλυτη στιγμή – τον οργασμό.

Για αυτές τις ταινίες που αναφέρω καθώς και τις υπόλοιπες του χθεσινού προγράμματος έγινε συζήτηση με τις σκηνοθέτιδες και τους θεατές σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία μπροστά από τον «Ορφέα» απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία.

4 σχόλια:

  1. Πέτυχα την Λουκία Ρικάκη στην Αίγινα, έτυχε να μείνουμε σε διπλανά δωμάτια σε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο όπου ήρθε γιά μιά μέρα, γιά μιά προβολή ταινίας της. Μάς εντυπωσίασε η γλυκύτητα και η ευγένειά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλτατε Ηλια σε ευχαριστω για τα λογια τα καλα
    και σε αλλα με Υγεια..ταξιδια και περιπλανησεις εννοω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @secondlight
    σας ευχαριστω ειλικρινα για τα καλα σας λογια
    εκεινο το πρωι με βασανιζε μια ιωση σκληρη και δεν ημουν ιδιατερα επικοινωνιακη..κι εσεις με υποδεχτηκατε με γλυκυτητα
    οντως υπεροχο το μερος
    Θα χαρω να σας δω την ερχομενη Παρασκευη εκθεση βιβλιου http://loveandhopetales.blogspot.com/
    ο Ηλιας το χει δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή