Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ



Το έργο μιας ολόκληρης ζωής, της Μαίρης Πώποτα Θεολόγη παρουσιάζουμε αύριο, Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας και αποτελεί τιμή για μας η πρόσκληση να μιλήσουμε για την αγάπη μιας σπουδαίας γυναίκας η οποία  αφιέρωσε παραπάνω από μισό αιώνα στη μελέτη του Καραγκούνικου πολιτισμού της Καρδίτσας και όλης της Δυτικής Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το λεύκωμα «Η Καραγκούνικη Φορεσιά – Φορεσιές του τόπου μας. Των Καραγκούνηδων του αγροτικού πληθυσμού της Δυτικής Θεσσαλίας, γυναικών και ανδρών, σε όλο το φάσμα της ζωής τους» που εξέδωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Καραγκούνα Καρδίτσας και στις 300 σελίδες του ξεδιπλώνεται ο πλούτος μιας όμορφης φορεσιάς και εξαιρετικής ποικιλίας που φορέθηκε για παραπάνω από ένα αιώνα στη Δυτική Θεσσαλία και δεν ήταν ένα απλό ρούχο αλλά ένας πίνακας ποικίλων κωδικών ζωής και πολιτισμού.

Για το εξαιρετικό λεύκωμα και για το έργο της Μαίρης Πόπωτα Θεολόγη θα μιλήσουν η Κατερίνα Σταθοπούλου, φιλόλογος, Απόστολος Φιρφιρής, Πρόεδρος Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων και ο Ηλίας Προβόπουλος, δημοσιογράφος. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Πιπίτσα Φιλίππου και την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου «Καραγκούνα»

ΥΓ. Το Λεύκωμα διατίθεται δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 24415 51966 , 24415 51949 και 6974082561.  

ΑΘΗΝΑ, 03032018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου