Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΕΝΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ..."



Η επιστροφή συνήθως γίνεται πολύ σύντομα, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για διακοπές ή ωραία ταξίδια αλλά η προσαρμογή στην καθημερινότητα μπορεί να διαρκέσει πολλές φορές αρκετές μέρες μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τις όμορφες στιγμές που πέρασαν…

Θα μπορούσα άνετα να πω ότι μου συνέβη κι εμένα αυτό αλλά επειδή τούτη τη φορά οι φετινές μικρές διακοπές είχαν συνδυαστεί με την παρουσία του βιβλίου «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του» στην Αμοργό τα πράγματα με υποχρεώνουν να εγκαταλείψω αυτού του είδους τις δικαιολογίες και να ξαναπιάσω δουλειά και να γράψω λίγα πράγματα ενόψει μάλιστα και της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου στην Αθήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Ν. & Σ. Μπατσιούλας», (Πανόρμου 83, απέναντι από τη στάση του μετρό).

Η πιο σπουδαία στιγμή της προβολής του βιβλίου (δεν μου αρέσει η έκφραση αλλά δεν μπορώ να βρω άλλη που να ταιριάζει στην περίπτωση) ήταν η παρουσίασή του, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θολαρίων στην Αιγιάλη. Είχε προηγηθεί μια συζήτηση με φίλους από την Αμοργό να γίνει η παρουσίαση στη Λόζα, την κεντρική πλατεία της Χώρας και να συμμετέχουν ο Δήμος Αμοργού και ο Σύνδεσμος Αμοργίνων αλλά λόγω τεχνικών κυρίως δυσκολιών δεν πρόκοψε.

Έτσι επιλέχθηκε η προαναφερόμενη αίθουσα η οποία παρά την ώρα που οι τουρίστες και οι επισκέπτες πλημμυρίζουν τα στενά και τα ωραία καταστήματα των Θολαρίων, γέμισε από ένα κοινό ντόπιων κυρίως που ήρθαν να ακούσουν και να δουν για τον τόσο κοντινό αλλά συνάμα και πολύ μακρινό και άγνωστο πια για πολλούς Ασφοντυλίτη και απ’ όσο κατάλαβα, τους άρεσε και εκτίμησαν πολύ την έκδοση και τα περιεχόμενά της.

Σημειώνουμε πως για το βιβλίο μίλησαν, η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θολαρίων και ψυχή του μεγάλου ξενοδοχείου «Αιγιαλίς» η οποία έκανε και τον συντονισμό, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων Αντώνης Βλαβιανός, η αρχιτέκτων – ιστορικός περιβάλλοντος Βιβιάννα Μεταλληνού ενώ χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Αμοργού, Νικήτας Ρούσσος. Στο τέλος, στους προσκεκλημένους προσφέρθηκε ρακή ψημένη και άψητη καθώς και ωραίοι λουκουμάδες προσφορά του «Αιγιαλίς».

ΥΓ. Τα υλικά της παρουσίασης θα δημοσιευτούν στην ειδική σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο «Κέντημα στην πέτρα…» και θα περιλαμβάνει παλαιά αλλά και νέα κείμενα και ειδήσεις γύρω από τον Ασφοντυλίτη και φυσικά τον Μιχάλη Ρούσσο και το έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου