Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΥΡΙΑ…


Τη νύφη συνοδεύει στο κατέβασμα από τη βάρκα ο πατέρας της.

Ο κύριος λόγος της τελευταία επίσκεψής μου στην Αμοργό ήταν ο γάμος του Μάρκου Συνοδινού με τη Μαρκέλλα Μεταλληνού που έγινε με κάθε ομορφιά στην Παναγία της Νικουριάς και όλοι, καλεσμένοι, όργανα, γαμπρός και νύφη περάσαμε απέναντι με τις βάρκες από τον Άγιο Παύλο. Η «Ελευθερία» μάλιστα του Ρουσέτου Αρτέμη ο οποίος εκτελεί κάθε μέρα δρομολόγια για τους επισκέπτες ήταν στολισμένη κι αυτή σαν νυφη.

Τα όργανα ετοιμάζονται να συνοδέψουν τη νλυφη στην εκκλησία...

Δεν είχα ξαναπάει ομολογώ σε τέτοια τελετή σε νησί και μου άρεσε πολύ αλλά δεν μπόρεσα να κάνω καλές φωτογραφίες με τη μικρή Nikkon και γι’ αυτό κατέφυγα σε μια παλιά αναλογική μηχανή το αποτέλεσμα της οποίας θα το δούμε σε λίγες μέρες.

Οι παπάδες από την Αιγιάλη με τον κόσμο πάνω στη βάρκα.
Ήταν όντως εντυπωσιακή η μετακίνηση των καλεσμένων με τις βάρκες οι οποίοι ήρθαν όλοι με τα καλά τους και βγήκαν πάλι ατσαλάκωτοι αφού δεν φυσούσε καθόλου μέσα στον κόλπο της Νικουριάς το απόγευμα του Σαββάτου. Με τις βάρκες πέρασαν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο οι νεόνυμφοι και με την «Ελευθερία» γύρισαν παντρεμένοι στον Άγιο Παύλο.

Ο κόσμος κατεβαίνει από τη βάρκα του Ρουσέτου

Ο Ρουσέτος Αρτέμης με την στολισμένη σα νύφη "Ελευθερία" του

Η Νατάσα και η Βιβιάννα στολισμένες κι αυτές για το γάμο

Σύμπασα η Αιγιάλη τίμησε το νέο ζευγάρι στο μυστήριο που έγινε στην κατάλευκη αυλή της όμορφης εκκλησίας μέσα σε ένα υπέροχο απογευματινό φως. Το γάμο ευλόγησαν ο παπα Γιώργης από τον Ποταμό και ο παπα Χρυσοβαλάντης από τα Θολάρια και στους καλεσμένους μοιράστηκαν μπομπονιέρες με πράγματα της θάλασσας και κεράστηκαν ρακί άσπρη και ματαψημένη, παστέλια και ξεροτήγανα. Όλοι πάλι ξεφάντωσαν μέχρι το πρωί στο γλέντι που έγινε στο ξενοδοχείο «Βίγλα» στα Θολάρια.

Η νύφη και η συνοδεία της περπατάνε προς την εκκλησία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου