Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ…


Αμφιβάλω αν τον ενδιέφερε καθόλου τον πιτσιρικά της φωτογραφίας, παιδί μιας οικογένειας μεταναστών που περίμενε ποιος ξέρει τι ν’ αλλάξει στη ζωή τους χθες το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας, αν έχει ή όχι δρομολόγια ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Το ίδιο μάλλον θα ένιωθε για το γεγονός (έχει και αυτό τη σημασία του) ότι σε αυτό τον παρατημένο σταθμό οι κυλιόμενες σκάλες έχουν πάψει εδώ κα πολύ καιρό να κινούνται. Πιθανόν να σκέφτηκαν οι αρμόδιοι της εταιρείας ότι δεν αξίζει να σπαταλούν ενέργεια να ανεβοκατεβαίνουν λίγο ξεκούραστα όλων των φυλών της γης οι απόκληροι.

Μιας και κανένας δεν ενδιαφέρονταν χθες να κινηθεί με τον ηλεκτρικό, ο πιτσιρικάς βρήκε την ευκαιρία να κάνει τσουλήθρα ανάμεσα στο διάζωμα που κάνουν τα παραπέτα από τις νεκρές κυλιόμενες σκάλες χωρίς κανένας να του κάνει παρατήρηση και το καταχάρηκε σαν να πήγε βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά ή στους κήπους της Κηφισιάς που ακούει πως υπάρχουν αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν τον πήρε από το χέρι μια Κυριακή να τον πάει να τα γνωρίσει…

ΑΘΗΝΑ, 28092011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου