Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ

Η καλύτερη στιγμή: μια βουτιά στα νερά του Κρικελοπόταμου
Ήταν πρόκληση· η πρόσκληση των φίλων από τα ευρυτανικά χωριά Καστανιά, Πρόδρομος αλλά τα άλλα διπλανά του Προυσού να συμμετάσχω σε κάποια από τις δραστηριότητές του συλλόγου ΕΟΣ Πανταβρέχει που έχει ως στόχο την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου του και βεβαίως την προβολή και την προστασία τους.

Όλοι μαζί σε μια φωτογραφία για να θυμόμαστε τον Κρικελοπόταμο
Έτσι μετά από ένα ωραίο και δροσερό περπάτημα το περασμένο Σάββατο στο Πανταβρέχει με τον φίλο Δημήτρη Παπαδιά βρεθήκαμε πρωί – πρωί του Σαββάτου στα Τριπόταμα πριν από τον Προυσό για να πάρουμε κι εμείς μέρος στην εκδήλωση «Παραποτάμια 2017», την διάσχιση δηλαδή του Κρικελοπόταμου από τα Τριπόταμα μέχρι τη γέφυρα Παύλου Μπακογιάννη στο ρέμα Δεκατιά κάτω από το χωριό Πρόδρομος η οποία περιλάμβανε και αγώνα. Τη συγκεκριμένη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων μέσα στον Κρικελοπόταμο την έκανα για πρώτη φορά και μου άρεσε που γνώρισα κι αυτό το τμήμα του ποταμού και μένει μόνο εκείνο το δύσκολο όπως λένε κάποιοι τμήμα του Πανταβρέχει μετά τα στενά της Κοντίβας και το οποίο μπορεί να επιχειρήσω να κάνω κι εφέτος αν μου δοθεί η ευκαιρία.  

Το ξεκίνημα του αγώνα από τα Τριπόταμα
Η συμμετοχή κόσμου στο πέρασμα αυτό του Κρικελοπόταμου ήταν ικανοποιητική, 51 άτομα μετρήσαμε. Από νέα παιδιά μέχρι μεγάλους στην ηλικία και διήρκησε περί τις 3 ώρες. Το περπάτημα έγινε στην κοίτη του ποταμού ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές (πάνω από 30) που περάσαμε μέσα από τα νερά του τα οποία ήταν αρκετά ζεστά. Τα παιδιά μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στους μεγάλους βιρούς που συναντήσαμε και να δροσιστούν στα κατακάθαρα νερά του ποταμού.

Βουτιές στα ωραία νερά του ποταμού από μικρούς και μεγάλους
Στον αγώνα που είχε το πρόγραμμα, νικητές αναδείχθηκαν στους άνδρες οι Κωνσταντίνος Κουτρούμπας, Φλορέντζος Φραόλι και Νικόλαος Κωνσταντόπουλος ενώ στις γυναίκες οι Κωνσταντίνα Γρομιτσιάρη, Ανθούλα Περλέρου και Μαρία Σιάτρα. Ξεχωριστές ήταν οι συμμετοχές του αειθαλούς Στέφανου Μπόκου (82 ετών) που ήρθε γι’ αυτό από την Αγγλία, του Κωνσταντίνου Κούκου (75 ετών) και του Παναγιώτη Ζηνέλη που ήρθε από την Καλιφόρνια να περπατήσει τον ποταμό της μικρής του πατρίδας.

Από αριστερά: Στέφανος Μπόκος, Κωνσταντίνα Γκρομισιάρη, Νίκος Σιάτρας, Κωνσνατίνος Κούκος
Από αριστερά: Στέφανος Μπόκος, Δημήτης Βονόρτας, Παναγιώτης Ζηνέλλης
Με τα κορίτσια του Κρικελοπόταμου που βγήκαν πρώτες στον αγώνα
Στη γέφυρα Παύλου Μπακογιάννη έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές του αγώνα και των τιμητικών επαίνων στους συμμετέχοντες κι όλοι μαζί ευχηθήκαμε του χρόνου να είμαστε περισσότεροι και να μην κάνει και τόσο ζέστη όσο αυτές τις ημέρες… 

ΑΘΗΝΑ, 07082017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου