Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΟΡΦΗ ΣΑΛΑΜΑΝΤΡΑ




Τελευταίες ημέρες ενός φωτεινού φθινόπωρου στη μικρή πατρίδα και μόλις που μας χαρίστηκε ο Νοόμβριος με δυο δυνατές βροχές τις προηγούμενες ημέρες ενώ ο Οκτώβριος, μας έδωσε μόνο μία. Ήταν αρκετές όμως να βλαστήσει η νέα χλόη στα καθαρισμένα χωράφια και να μουσκέψουν λίγο τα καρύδια που είχαν στεγνώσει πάνω στα δέντρα. Μετά τη χθεσινή βροχή ήρθε η ώρα που οι καρυδιές ελευθερώθηκαν από τον καρπό τους που φέτος ήταν πολύς, αλλά μικρός λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας του καλοκαιριού, τον μαζέψαμε τις αφήσαμε ήσυχες να ετοιμαστούν να μπουν στον ύπνο του χειμώνα.  

Τελευταία ημέρα σήμερα στο χωράφι όπου μαζέψαμε και τα τελευταία καρύδια καθώς και τα ελάχιστα κάστανα που ήταν μέσα στα καβούκια με τη μυρωδιά των φύλλων που ήδη άρχιζαν να σαπίζουν βγήκαν να αποχαιρετήσουν το τέλος της εποχής της καρποφορίας και οι όμορφες σαλαμάντρες (βροχαλίθρες τις λένε οι ντόπιοι) και τα χρώματά τους συναγωνίζονταν αυτά των κίτρινων φύλλων της καρυδιάς. Αύριο – μεθαύριο που θα πλακώσουν τα κρύα κι αυτές θα πέσουν σε χειμερία νάρκη και στο χωράφι θα αρχίσει το μέγα θαύμα της αποσύνθεσης που θα θεμελιώσει τον επόμενο κύκλο της καρποφορίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 1012019 

2 σχόλια:

  1. Μια ωραία στιγμή στο χωράφι πριν μπει ο χειμώνας με ένα αγαθό ερπετό που ομορφαίνει τον τόπο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβάλλουμε και από την πλευρά μας το αξιόλογο θέμα σας μέσα από τη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης". Η συγκεκριμένη στήλη βρίσκεται στην κάθετη δεξιά μπάρα του ιστολογίου μας (είναι αυτή με το εικονίδιο με τον πιτσιρικά που μοιράζει εφημερίδες!). Εκεί αναδημοσιεύουμε αξιόλογα θέματα από άλλα ιστολόγια.
    Με ένα "κλικ" επάνω στο εικονίδιο ο αναγνώστης μπαίνει απευθείας στο δικό σας ιστότοπο και στο θέμα που επιλέξαμε αυτή τη φορά.
    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή