Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟΝ «ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»

 

Θανάσης Γαλανάκης, Χάρης Βρόντος, Γιώργος Αριστηνός

Καθώς επιστρέφουμε, λέμε τώρα, στην κανονικότητα που ξέραμε, χαιρόμαστε που οι φίλοι μας εκδότες και συγγραφείς αρχίζουν τις παρουσιάσεις των βιβλίων που εκδόθηκαν μέσα στην περίοδο της επιδημίας και μας αρέσει πολύ που αυτές γίνονται σε καινούργιους χώρους και βλέπουμε αρκετό κόσμο να έρχεται να τις παρακολουθήσει. Βέβαια απέχουμε πολύ από αυτά που ξέραμε όλοι πριν από λίγα χρόνια και όσο βλέπουμε τον Βασίλη Χατζηϊακώβου να οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις, γινόμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

Βασίλης Χατζηϊακώβου

Τα γράφω αυτά με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χάρη Βρόντου «Στοιχεία Πολιτιστικής Πατριδογνωσίας» (Εκδόσεις «Αρμός) χθες στον «Κήπο του Μουσείου» του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πατησίων 44. Το βιβλίο περιέχει μια συζήτηση του συνθέτη με τους Γιώργο Αριστηνό, Τάσο Γουδέλη, Γιώργο Ζερβό, Γιάννη Πατίλη, Κώστα Σοφιανό, Νίκο Χριστοδούλου και παρουσιάζει τον Νίκο Σκαλκώτα στην παρέα του «Καπετάν Μιχάλη». Για το βιβλίο μίλησαν οι Γιώργος Αριστηνός, λογοτέχνης, κριτικός, ο φιλόλογος – ποιητής Θανάσης Γαλανάκης και ο συγγραφέας ενώ ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις.


Η αίθουσα του "Κήπου του Μουσείου"

Ήξερα από την αρχή ότι όσα θα άκουγα δεν θα μου ήταν άγνωστα αλλά θα με προκαλούσαν να εξοικειωθώ κάποια στιγμή σε αυτά τα κείμενα και την μουσική κυρίως που έγινε η συζήτηση . Γι’ αυτό και δεν γράφω τίποτα, υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί από μένα να σας πουν για το βιβλίο. Προκαλούμαι όμως, και γι’ αυτό ανέφερα από την αρχή τον χώρο της εκδήλωσης γιατί πραγματικά χάρηκα που ανακάλυψα κι εγώ έναν τέτοιο ωραίο χώρο και με εξαιρετική θέα στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου μπορούν να γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την στιγμή μάλιστα που από τους χώρους που ξέραμε, άλλοι έκλεισαν λόγω επιδημίας και άλλοι κλείνουν τον κύκλο τους μέσα στην παρακμή, ο «Κήπος του Μουσείου» έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη της πόλης και τώρα που σιγά – σιγά μπαίνει και η άνοιξη, θα είναι μια πραγματική πολιτιστική όαση στο κέντρο της πόλης.

ΑΘΗΝΑ, 1702022

1 σχόλιο:

  1. Εντυπώσεις και εκτιμήσεις από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συνθέτη Χάρη Βρόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή