Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;



Φεύγοντας από το Σύνταγμα λίγο πριν τις 9 πήρα την Πανεπιστημίου με προορισμό την Πατησίων, περνώντας μπροστά από τα Προπύλαια άκουσα παραδοσιακές μουσικές από τις μικρές πατρίδες των Ελλήνων και λίγο κόσμο μαζεμένο μπροστά στην είσοδο του Πανεπιστημίου.

Πλησίασα κοντά και είδα και χορούς από νέες και νέους. Ζήτησα το πρόγραμμα που είδα να κρατά κάποια κυρία και διάβασα πως επρόκειτο για την ετήσια παράσταση των χορευτικών τμημάτων των φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν το ήξερα, γιατί κάτι τέτοιες ειδήσεις είναι αδύνατον να δείτε σε οποιαδήποτε εφημερίδα ή να ακούσετε ή δείτε σε κάποιο άλλο μέσο για τους γνωστούς λόγους τους οποίους δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε ούτε τις συνέπειές του να εκτιμήσουμε.

Τέλος πάντων, μετά από τόσο θόρυβο στ’ αυτιά μου από τα συνθήματα της «Πάνω Πλατείας» μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και τόσα άλλα που άκουγα στην «Κάτω Πλατεία» ένοιωσα κάπως σα να παίρνω τα βουνά και να ταξιδεύω στις θάλασσες.

Και μου άρεσε πολύ, γιατί μπορεί να μοιάζει σαν κάτι απόμακρο στα μάτια πολλών η χορευτική παράσταση αλλά η σύμπτωση με το σημερινό ξεσηκωμό των Ελλήνων για την οικονομία δεν μπορεί να ληφθεί ως τυχαία. Γιατί κατά τη γνώμη μου πρέπει και για τον έρμο τον ελληνικό πολιτισμό να κάνουμε επανάσταση κάποια μέρα εκτός βέβαια αν νομίζουμε πως σήμερα με την παρουσία μας στο Σύνταγμα ξεμπερδέψαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου