Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«…ΝΗΣΙΑ ΣΑΝ ΡΑΧΕΣ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ»Eίμαι βέβαιος πως απόψε δεν θα κάνω όπως προχθές λάθος με την πανσέληνο καθώς βρίσκομαι στο πέλαγος – μόλις πριν από λίγο το BLUE STAR - NAXOS άφησε τη Σύρο και συνεχίζει προς τα νότια με τελικό προορισμό τα Κατάπολα.

Έτσι δεν πρόκειται να μου ξεφύγει ούτε στιγμή απόψε το φεγγάρι και ελπίζω, τις όποιες απορίες έχω γιατί δεν βλέπω πάντα και τόσο καλά, κάποιος να βρεθεί και να με βεβαιώσει ότι όντως απόψε το φεγγάρι είναι ολόγιομο. Καθώς δε η ατμόσφαιρα είναι κατακάθαρη σαν κρύσταλλο από το λίγο βοριαδάκι που φυσάει στο Αιγαίο, περιμένω πως η πανσέληνος θα είναι η πιο καλή συντροφιά ως την Αμοργό που θα φτάσουμε αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Όχι βέβαια πως μέχρι τώρα δεν είχαμε καλή συντροφιά στο ταξίδι μας που γίνεται με πολύ καλό καιρό. Λόγω του λίγου αέρα πάλι και μέχρι να πέσει το φως, φαίνονταν πολύ καθαρά, σαν να ήταν ακριβώς δίπλα μας, όλα τα νησιά και έμοιαζαν όπως λέει και ο Ελύτης, με «…ράχες δελφινιών» που μας οδηγούν σε ένα όμορφο ταξίδι στο ανοιξιάτικο αρχιπέλαγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου