Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΑΘΑΝ ΣΥΓΧΙΣΗ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ…



Μπορεί να μη πήγαν οι «αγανακτισμένοι» σήμερα στο Σύνταγμα αλλά πήγαν εν σώματι οι αστυνομικοί και μάλιστα ένστολοι να διαμαρτυρηθούν και αυτοί για όσα χάνουν.


Τα πανό τους δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν σε φαντασία από άλλα, γνωστών οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων ενώ έδειξαν και ιδιαίτερη μαχητικότητα στα συνθήματα. Μετά από πορεία μπροστά από τη Βουλή, προχώρησαν προς την είσοδο από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας κι εκεί βρήκαν τους συναδέλφους τους των ΜΑΤ να τους περιμένουν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Άλλη μια σειρά ΜΑΤατζήδων έκλεισε τη λεωφόρο από την πλευρά της Πανεπιστημίου γιατί άρχισαν να συγκεντρώνονται διάφοροι που φώναζαν τα γνωστά κατά των αστυνομικών εν γένει συνθήματα και να αποτρέψουν κάποια αψιμαχία.


Φυσικά και θα ήταν αφελής όποιος περίμενε επεισόδια εκείνη τη στιγμή στο Σύνταγμα όπου είχε μεταφερθεί βέβαια και το ενδιαφέρον όλων των ΜΜΕ. Όντως πετάχτηκαν κάποια μπουκάλια νερού εναντίον των ΜΑΤ αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία και κάποιοι από τους νεαρούς μπαχαλάκηδες που περιφέρονταν είδαν πως δεν τους παίρνει με τίποτα και λούφαξαν. Λίγο πριν διαλυθούν οι διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί έψαλαν τον εθνικό ύμνο ενώ η άλλοι έξω από τον κλοιό των ΜΑΤ αντιφώνησαν πάλι με τα γνωστά συνθήματα.

Πίσω από αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας των αστυνομικών, φυσικά υπάρχει πολύ παρασκήνιο και θα είναι αφελής όποιος δεν κατάλαβε τι έγινε σήμερα. Παρακάμπτω το θέμα και αφήνω τους σοβαρούς αναλυτές να ασχοληθούν (αν ασχοληθούν) με αυτό αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη σύγχυση που έπαθαν οι γνωστοί σκύλοι που δεν μπορούσαν να καταλάβουν με την πλευρά ποιών έπρεπε να πάνε. Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν χωνεύουν καθόλου τους αστυνομικούς με κράνη και ασπίδες και άνετα μπορούν να συνταχθούν μαζί με αστυνομικούς που διαμαρτύρονται σαν όλους τους άλλους ανθρώπους.



1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΟ!!! Μ' αρέσει πολύ που βάζεις έναν εκπρόσωπο του ζωϊκού βασιλείου να εκφράζει κάτι που θα 'θελε να το πει ένα ή και πολλά ανθρώπινα οντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή