Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ ΜΑΣ



Ήταν από τα πρώτα βιβλία που διάβασα, στο Γυμνάσιο, στον Άγιο Γεώργιο και αναφέρονταν στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το ωραίο βιβλίο του Χαράλαμπου Αρ. Παπαγεωργίου (1922-2012) από το γειτονικό χωριό Μαυρίλο, με τίτλο «Στις πλαγιές του Τυμφρηστού» και ομολογώ, πως από τις σελίδες του πήρα τον πρώτο αέρα των κειμένων, των αφιερωμένων στη μικρή μου πατρίδα αλλά δεν φανταζόμουν τότε πως σήμερα θα ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτές και τους ανθρώπους τους. 
 
 


 
Το βιβλίο αυτό που την πρώτη έκδοσή του φυλάω στα σημαντικά για μένα βιβλία, παρουσίασαν σε επανέκδοση την περασμένη Κυριακή οι συντοπίτες Μαυριλιώτες (Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών) και η οικογένεια του στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών και ήταν εντυπωσιακή η παρουσία των συγχωριανών του, όσο και των παλιών συναδέλφων του από την Αστυνομία αφού ο συγγραφέας σταδιοδρόμησε και έγινε μάλιστα και αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας το 1978.  Για το βιβλίο μίλησαν ο απόστρατος αστυνομικός Ιωάννης Ψαρογιάννης, η Μαυριλιώτισα καθηγήτρια Καλλίτσα Τσιάκα, κόρη του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Κώστα Τσιάκα και ο συμβολαιογράφος Γιώργος Ρούσκας.

 
Με την ευκαιρία του μικρού ανταμώματος για την παρουσίαση του βιβλίου, οι συντοπίτες Μαυριλιώτες έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και το φλουρί, νοερά βρέθηκε στο κομμάτι του χωριού τους που τόσο αγαπάνε…

ΥΓ. Για το βιβλίο «Στις Πλαγιές του Τυμφρηστού» υπόσχομαι πως θα γράψω μόλις βρω λίγο χρόνο μετά από το τρέξιμο των εκλογών.    
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 17012015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου