Γλυκοπατάτες δεν φυτεύαμε ποτέ στο χωριό, ήταν ένα είδος
άγνωστο και φυσικά ούτε και στο τραπέζι μας τις γνωρίζαμε. Έμαθα όμως γι’ αυτές
και για την αξία τους, τόσο τη διατροφική αλλά και την παραγωγική και φέτος
αποφάσισα να δοκιμάσω να καλλιεργήσω λίγες για να αποκτήσω εμπειρία και ανάλογα το αποτέλεσμα
του χρόνου να φυτέψω ένα μεγάλο μέρος του χωραφιού με τέτοιες.
Έτσι λοιπόν πήρα μερικές και με τη βοήθεια (τηλεφωνική ενός παλιού
καλλιεργητή από την Πάρο) τις άφησα να βάλουν φύτρα όπως μου είπε και κατόπιν
τα έβγαλα από το βολβό και τα έβαλα στο χώμα. Δεν μου έφτανε όμως αυτό, θέλησα να
δοκιμάσω και ένα άλλο τρόπο και γι’ αυτό έκοψα ορισμένες φέτες αφήνοντας το
φύτρο να είναι ριζωμένο σε ένα κομμάτι σάρκας και το φύτεψα, όπως ακριβώς
κάνουμε με τις κανονικές πατάτες. Δεν ξέρω ποια από τις δυο περιπτώσεις θα έχει
καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό θα το μάθουμε σε τρεις μήνες που θέλουν να ωριμάσει
αυτό το είδος και τότε θα αποφασίσω πως θα προχωρήσω του χρόνου. Το γεγονός
κρατήσαμε με φωτογραφίες για να έχουμε να θυμόμαστε το μεγάλο αυτό βήμα για τις
αλλαγές στις καλλιέργειες του χωριού και την αναζήτηση νέων, πιο αποδοτικών
ειδών.
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 07072016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου