Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ

Την ωραία στιγμή με τον θησαυρό των μελισσιών αποθανάτισε η Σοφία Παπαχρήστου

Χαίρομαι πολύ όταν ακούω τις προσπάθειες που κάνουν πολλοί άνθρωποι για το ξαναζωντάνεμα των χωριών μας και της υπαίθρου χώρας και προσπαθώ να τους επισκεφτώ να γνωρίσω και από κοντά το έργο τους. Χαίρομαι όμως διπλά όταν με κάποιους απ’ αυτούς τους ανθρώπους έχουμε στο παρελθόν συμπορευτεί ή συνεργαστεί στο χώρο των ΜΜΕ και σήμερα συναντιόμαστε πάλι στη μεγάλη στροφή που κάνουμε στη ζωή μας.

Ένα απ’ αυτούς είναι ο Κανάρης Τσίγκανος, πολύ καλός φωτογράφος και ιδιαίτερα αισθαντικός άνθρωπος ο οποίος μας έχει προσφέρει πολύ ωραία έργα στα χρόνια που συνεργάζονταν με την Καθημερινή και άλλα έντυπα. Εδώ και κάνα δυο χρόνια ο Κανάρης έχει κάνει τη δική του μεγάλη στροφή στη ζωή και έχει εγκατασταθεί στην Παλαιοβράχα, ένα ωραίο χωριό στη Δυτική Φθιώτιδα δίπλα από τον Σπερχειό και απέναντι από τον Τυμφρηστό (Βελούχι) και ασχολείται συστηματικά με την βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών και τη μελισσοκομία, πράγματα που τον συναρπάζουν και θέλει να δει τα «Ορεινά Κτήματα Παλαιοβράχας» όπως βάφτισε το έργο του, να προκόβουν.  

Χθες το μεσημέρι συναντηθήκαμε για λίγη ώρα με τον Κανάρη στην Παλαιοβράχα, χαρήκαμε πολύ τα λίγα που κουβεντιάσαμε και δώσαμε σύντομα νέο ραντεβού στα χωράφια  που έχει απλωμένες τα μελίσσια του να συνεχίσουμε την κουβέντα μας και να ανταλλάξουμε εμπειρίες (από τις καλλιέργειες προς το παρόν). Φεύγοντας για το χωριό μας ο Κανάρης μας πρόσφερε ένα βαζάκι μέλι, το πρώτο της φετινής σοδειάς και ομολογώ, δεν κρατήθηκα να περιμένω να φτάσουμε στη Μεγάλη Κάψη κι έβαλα μέσα το δάχτυλό μου να δοκιμάσω την μοναδική γλύκα του.

- Για όσους ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε το μέλι του Κανάρη Τσίγκανου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο ktsingan@gmail.com


ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 04072016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου