Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο «ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗ

Ο Γιάννης Κστρίτσης με τον "Σύντροφο" στην έκθεση της ΑΣΚΤ


Πήγαμε νωρίτερα στα εγκαίνια της έκθεσης «Η μνήμη της επανάστασης Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όχι για να την δούμε γιατί μια άλλη μέρα με λιγότερο κόσμο θα είναι καλύτερα αλλά για να υποδεχτούμε τον «Σύντροφο» με το φτυάρι από τη Δάφνη Ευρυτανίας!

Ο Μήτσος Μπέσας ποζάρει και βλέπει πως ένα κούτσουρο γίνεται ...σύντροφος

Ο «Σύντροφος» κατά κόσμο Μήτσος Μπέσας έκατσε υπομονετικά με το φτυάρι στο χέρι μέχρι να πελεκήσει ο Γιάννης Καστρίτσης το κούτσουρο του πλάτανου και του φυσήξει μέσα του την πνοή στα πράγματα που μόνο αυτός ξέρει κι εμείς κάπως το ψυλλιαζόμαστε. Έτσι τον έφερε στην έκθεση και δεσπόζει στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» όπου άλλοι εικαστικοί καλλιτέχνες σχολιάζουν ο καθένας με τον τρόπο του τα 100 χρόνια από τη ρωσική επανάσταση. Με το φτυάρι στα χέρια ο «Σύντροφος» αγναντεύει από ψηλά αυτό το εικαστικό σύμπαν και στα ξύλινα χείλη του γράφεται το πικρό χαμόγελο του πιο χρήσιμου ανθρώπου μετά τον θάνατο, του νεκροθάφτη που θα ανοίξει την τελευταία τρύπα για να μπει μέσα ο καθένας και το κάθε πράγμα που γεννιέται και σβήνει σε αυτόν τον κόσμο. Τον καλωσορίσαμε τον «Σύντροφο» στην Αθήνα και του υποσχεθήκαμε πως θα πηγαίνουμε τα απογεύματα να τον βλέπουμε και να κουβεντιάζουμε μαζί του  για το χώμα και το φτυάρι και ότι αυτά εκπροσωπούν σε μια επανάσταση ή σε μια… ανάσταση!  


Με τον Γιάννη Καστρίτηση και τον "Σύντροφο" στη μέση...
-      - Η έκθεση «Η μνήμη της επανάστασης» θα λειτουργήσει μέχρι τις 14 Απριλίου 2018 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.

ΑΘΗΝΑ, 12022018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου