Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΚΤΗΜΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 1.5 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ




Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, πήγα με τον καλό φίλο Αντώνη Παπαδάκο από την Καρδίτσα στα Γρεβενά, έναν τόπο που ελάχιστα γνωρίζω. Τελειώσαμε γρήγορα ότι είχαμε να κάνουμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής πηγαίνοντας σιγά - σιγά για να δούμε τον τόπο. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση τότε, ήταν τα χωράφια με φρέσκο σιτάρι που απλώνονταν σε όλο το υψίπεδο και η διαφορά που δημιουργούσαν στο τοπίο κομμάτια γης που είχαν μείνει ακαλλιέργητα, τυλιγμένα μέσα στη θλίψη.

Το θυμήθηκα σήμερα, που είδα πως οι προβολές στο blog του Ακτήμονα ξεπέρασαν το ενάμιση εκατομμύριο και τούτο με κάνει σίγουρα χαρούμενο γιατί από τα δικά σας «κλικ» αισθάνομαι πως ένα είδος δημοσιογραφίας που μετά από τις εφημερίδες επιμένω να καλλιεργώ ακόμη από αυτό το μέσο έχει ακόμη πέραση και τα δημοσιεύματά του, (2.440) μέσα σε 8 χρόνια είναι ένας όγκος δουλειάς που τώρα αρχίζω να αποτιμώ και να δω τι θα την κάνω. Σκέφτομαι, μιας και είμαι ακόμη του χαρτιού και του τυπογραφείου και μάλλον δεν έχω και πολύ χρόνο μπροστά μου να αλλάξω, να διαλέξω κάποια απ’ αυτά και να τα κάνω μικρούς θεματικούς τόμους για τα διαβάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όπως με γοητεύουν τα οργωμένα χωράφια και με στεναχωρούν τα ακαλλιέργητα, σαν αυτά των Γρεβενών που προανέφερα, σκέφτομαι το ίδιο και για τα λευκά χαρτιά που παραμένουν ατύπωτα, όχι βεβαίως μόνο για τα δικά μου πονήματα αλλά και πολλών φίλων. Η ιδέα μάλιστα πως κάποια απ’ αυτά (δεν έχει σημασία ποια και τι) δεν θα αξιωθούν ποτέ να ξεφύγουν από την ψηφιακή μορφή τους και δεν θα διαβαστούν με την ευχέρεια που έχει ο αναγνώστης να κάνει σημειώσεις πάνω στη σελίδα και να υπογραμμίζει τις αράδες ή να τις δει κιτρινισμένες, ειλικρινά με απελπίζει.

Έτσι σκέφτομαι λοιπόν και προχωράμε με τον Ακτήμονα να κάνουμε τον επόμενο καιρό αυτές τις μικρές εκδόσεις αλλά παράλληλα να συνεχίσουμε να γράφουμε για πράγματα που μας αρέσουν και να βλέπουμε από τα «κλικ» σας πως μας διαβάζετε ακόμη. Είναι η μόνη μας αμοιβή γι' αυτή τη δημοσιογραφία και σας ευχαριστούμε πολύ!

ΑΘΗΝΑ, 20022018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου