Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ»




Ο νομός Καρδίτσας, κατ’ εξοχήν αγροτικός,  χωρίζεται σε τρεις ζώνες παραγωγής και οικονομίας: τον κάμπο με τις εντατικές και βιομηχανικές καλλιέργειες, τα ριζά των Αγράφων με μια θαυμαστή ποικιλία ειδών και δράσεων και τα ορεινά όπου ασκείται ακόμη η κτηνοτροφία και λόγω λίμνης Πλαστήρα τις τελευταίες δεκαετίες και ο τουρισμός. Έτσι καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της πρωτογενούς παραγωγής ενώ πολλές είναι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τυποποίηση και την εμπορία των αγαθών.

Με την παρουσία τους στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που ήταν επικεντρωμένη στην πρωτογενή παραγωγή από όλη την Ελλάδα, οι Καρδιτσιώτες αν και μετρημένοι στα δάκτυλα κάλυπταν στο περίπου όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων από τον κάμπο ως τ’ Άγραφα, αποτέλεσαν ένα υπολογίσιμο σύνολο σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Φυσικά, έλειψαν κάποιοι μεγάλοι παραγωγοί και επιχειρηματίες του κλάδου αλλά τούτο δεν επηρέασε τη γενική εικόνα που πήραν οι επισκέπτες και τούτο φάνηκε και από την κίνηση στα ταμεία των συμμετεχόντων.

Πριν κλείσει η έκθεση και ο καθένας γυρίσει στις δουλειές του, στοιχήθηκαν όλοι κάτω από την αφίσα της λίμνης Πλαστήρα που αποτελεί το πλέον εμβληματικό στοιχείο του Νομού Καρδίτσας για μια αναμνηστική φωτογραφία αυτής της μικρής απόπειρας της παρουσίας του κάθε ενός και της Καρδίτσας γενικότερα σε μια μεγάλη έκθεση. Από αριστερά κ. Σπανός, μελισσοκόμος,  Γιώργος Παπαγεωργίου, παραδοσιακός νερόμυλος Κέδρου – ζυμαρικά, Δήμητρα Καραβάνα, οινολόγος, Ιωάννης Όμηρος Ντάφος,«Οικοτεχνία Παραδοσιακόν», Δήμητρα Σπανού, μελισσοκόμος και παραγωγός προϊόντων μελισσοκομίας, Βερίνης, Κώστας Παρλαβάντζας, δημοσιογράφος, Πασχάλης και Αλεξάνδρα Ραχμάνη, «Ηλιογέννημα" ο Αντώνης Παπαδάκος, Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις».

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 14052918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου