Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΙΤΕΜ




Επιστημονική συνάντηση με θέμα τους υδρόμυλους της Μακεδονίας και της Βοιωτίας καθώς και της Κωπαίδας διοργανώνει αύριο το απόγευμα από τις 19.00 – 21.00 το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Αγίων Ασωμάτων 45, Θησείο, τηλ. 6977787407).

Τον συντονισμό θα έχει ο Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών  και θα μιλήσουν: η Αναστασία Βαλαβανίδου, Αρχιτέκτων, Διδάκτωρ της Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Α.Π.Θ., Mphil in Museum Studies από το University of Newcastle upon Tyne με θέμα «Υδρόμυλοι της Μακεδονίας» , ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος, Αρχιτέκτων Α.Π.Θ., MSc Αναδειξη των  Ιστορικών Κέντρων Univ. Roma3, PhD Α.Π.Θ. με θέμα «Παραδοσιακή μνημειακότητα: ζητήματα καταγραφής και ολικής προστασίας, Η περίπτωση των νερόμυλων της περιοχής της Φλώρινας».

Στους μύλους της Βοιωτίας θα μας ξεναγήσει μέσα από σχέδιά της η Άννα Ψωμά, Αρχιτέκτων και θα μιλήσουν οι Νίκος Μέλιος, ιστορικός με θέμα «Μια νέα περιήγηση της Κωπαΐδας» ενώ ο Αντώνιος Μαζαράκης, Ερευνητής, Συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Κωπαΐδα. Το σήμερα του παρελθόντος». Θα ακολουθήσει συζήτηση και τα εγκαίνια της έκθεσης κολάζ της εικαστικού Τζωρτζίνας Αρμακόλα και η ημερίδα θα κλείσει με μουσική από τον κιθαρίστα Αριστοτέλη Γιαννακούρο, τραγούδι από τη Σάρα Ποέριο και χορό φλαμένκο από τη Νίκη Ζερβού.

ΑΘΗΝΑ, 18052018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου