Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΙΤΕΜ
Επιστημονική συνάντηση με θέμα τους υδρόμυλους της Μακεδονίας και της Βοιωτίας καθώς και της Κωπαίδας διοργανώνει αύριο το απόγευμα από τις 19.00 – 21.00 το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Αγίων Ασωμάτων 45, Θησείο, τηλ. 6977787407).

Τον συντονισμό θα έχει ο Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών  και θα μιλήσουν: η Αναστασία Βαλαβανίδου, Αρχιτέκτων, Διδάκτωρ της Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Α.Π.Θ., Mphil in Museum Studies από το University of Newcastle upon Tyne με θέμα «Υδρόμυλοι της Μακεδονίας» , ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος, Αρχιτέκτων Α.Π.Θ., MSc Αναδειξη των  Ιστορικών Κέντρων Univ. Roma3, PhD Α.Π.Θ. με θέμα «Παραδοσιακή μνημειακότητα: ζητήματα καταγραφής και ολικής προστασίας, Η περίπτωση των νερόμυλων της περιοχής της Φλώρινας».

Στους μύλους της Βοιωτίας θα μας ξεναγήσει μέσα από σχέδιά της η Άννα Ψωμά, Αρχιτέκτων και θα μιλήσουν οι Νίκος Μέλιος, ιστορικός με θέμα «Μια νέα περιήγηση της Κωπαΐδας» ενώ ο Αντώνιος Μαζαράκης, Ερευνητής, Συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Κωπαΐδα. Το σήμερα του παρελθόντος». Θα ακολουθήσει συζήτηση και τα εγκαίνια της έκθεσης κολάζ της εικαστικού Τζωρτζίνας Αρμακόλα και η ημερίδα θα κλείσει με μουσική από τον κιθαρίστα Αριστοτέλη Γιαννακούρο, τραγούδι από τη Σάρα Ποέριο και χορό φλαμένκο από τη Νίκη Ζερβού.

ΑΘΗΝΑ, 18052018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου