Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ZE SUIS… ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ!




Συμβαίνει συχνά, ειδικά όταν το θέμα είναι κάπως μακριά να παίρνει κάποιος θέση και με τον τρόπο του να ζητά προστασία, δικαιοσύνη ή οτιδήποτε άλλο αποτρέπει μια δυσάρεστη κατάσταση για ανθρώπους, πράγματα και ιδέες. Ακόμα και πορείες διοργανώνονται, συγκεντρώσεις και παίρνονται πρωτοβουλίες υπέρ η κατά, ανάλογα με την περίπτωση…   

Έτσι γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις κατά της επιβολής των ισχυρών της γης πάνω σε αδυνάτους, μαζεύονται υπογραφές για τη σωτηρία μοναδικών τόπων της γης από την εκμετάλλευση αλλά και την αλόγιστη ανάπτυξη, ανοίγονται συζητήσεις, γίνονται πράγματα, ενημερώνεται ο κόσμος και αναλόγως παίρνει θέση. Φυσικά πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες συχνά διακρίνεται το νήμα που κινούν ΜΜΕ και ειδικά συμφέροντα αλλά όπως και να έχει, κάποιος θόρυβος δημιουργείται, κάποιο αποτέλεσμα δικαιώνει για τον αγώνα που έκαναν αυτούς που τον ξεκίνησαν αλλά κυρίως αυτούς που πλήτονται.

Δεν θα μακρηγορήσω, αναφέρομαι στην περίπτωση της δήωσης (αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η σωστή λέξη) των Αγράφων με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε εκπληκτικής ομορφιάς μέρη και μοναδικά οικοσυστήματα με στόχο την παραγωγή… καθαρής ενέργειας! Οι αδειοδότηση της δήωσης είναι γεγονός και μάλιστα με υπογραφές ντόπιων εκλεγμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι υπηρετούν ακριβώς τις διαθέσεις του αδίστακτου κράτους και τώρα καλούνται όλοι οι Αγραφιώτες και οι φίλοι των Αγράφων και όχι μόνο, να εμποδίσουν την έναρξη οποιοδήποτε έργου που θα αλλοιώσει την φύση και την μορφή των Αγράφων και θα αποτελέσει βήμα για την δήωση όλων των ελληνικών βουνών.

ΑΘΗΝΑ, 26052018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου