Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ …ΦΑΙΔΡΑΣ ΝΕΡΑΤΖΕΑΣ



Εκτός από τις βιτρίνες ορισμένων μεγάλων πολυκαταστημάτων που στολίστηκαν κάπως χριστουγεννιάτικα, τίποτα άλλο που δείχνει στην Αθήνα ότι βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο και φυσικά τούτο επηρεάζει την ψυχολογία του κόσμου που διαθέτει ακόμη λίγα χρήματα να κατέβει στην αγορά η οποία παλεύει να κρατηθεί όρθια με ψέματα.

Φυσικά και αυτό μπορεί να εκφράζει μια πικρή αλήθεια, αλήθεια που καθημερινά εμπεδώνουμε στην τσέπη μας από τα εισπρακτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και την αδυναμία των περισσοτέρων να αντεπεξέλθουν ακόμη και στην ικανοποίηση βασικών αναγκών της ζωής και έτσι κάποια έξοδα ιεραρχούνται διαφορετικά από άλλοτε.

Γι’ αυτό λοιπόν και ο στολισμός της πόλης και των καταστημάτων έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα και φυσικά ο καθένας βολεύεται όπως τον εκφράζει το «έχειν» του και το «μέσα» του - εννοείται στο ιδιωτικό του χώρο ή στο εμπορικό – επιχειρηματικό περιβάλλον του ενώ από πλευράς του ο Δήμος έχει ξεκαθαρίσει πως φέτος τα πράγματα θα είναι φτωχικά.

Κάποιοι όμως βέβαια το ξεπέρασαν αυτό και είπαν να εκφράσουν το «μέσα» τους δημόσια και πρόλαβαν να στολίσουν κάποιες νεραντζιές της κατακαημένης πλατείας Συντάγματος με ντενεκεδάκια από αναψυκτικά χάριν παιδιάς μάλλον παρά ως έκφραση τέχνης νομίζω ή διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα αμέσως παραπέμπει στο «μέσα» τους που ποτέ ως φαίνεται δεν εορτάζει ή τουλάχιστον δεν το έμαθαν από το σπίτι να γιορτάζει έστω και μια μέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου