Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ…



Οι μουριές είναι ένα δέντρο που ο αριθμός τους πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος απ’ όλα τα άλλα στην Αθήνα και εκείνο βεβαίως το οποίο απασχολεί περισσότερο τους εργάτες του Δήμου γιατί θέλει μια φορά το χρόνο κούρεμα, ανεξάρτητα από το αν είναι θηλυκές ή αρσενικές για να επιτυγχάνεται απ’ ότι καταλαβαίνω μια ομοιομορφία στις δενδροστοιχίες.

Και θέλει κούρεμα γιατί αν αφήσουν τα κλαδιά του ελεύθερα θα γεμίσει καρπούς (τα γλυκά μούρα, σε άσπρες, μαύρες και ροζέ εκδοχές) τα οποία σαν ωριμάσουν πέφτουν σωρός στα πεζοδρόμια και στα πάρκα και βρωμίζουν κυριολεκτικά όταν σαπίζουν τον τόπο, ενώ γίνονται εστίες μόλυνσης από τα ποικίλα έντομα που σαν σύννεφα πέφτουν πάνω τους.

Γι’ αυτό λοιπόν κάθε χρόνο περνούν τα συνεργεία του Δήμου και τις κουρεύουν μέχρι τον κορμό και τούτο απαιτεί πολύ χρόνο και φυσικά και ειδικευμένο προσωπικό. Απ’ αυτούς λοιπόν ένας εργαζόμενος έδειξε μια εξαιρετική ευαισθησία σαν βρήκε πάνω στα κλαδιά μιας μουριάς στην πλατεία Αλεξάνδρας μια φωλιά πουλιών. Αντί λοιπόν να την πετάξει, την τοποθέτησε με προσοχή στην ανοιχτή χούφτα που δημιουργούν τα μεγάλα κλαδιά του δέντρου, πιστεύοντας ίσως πως την άνοιξη που θα αρχίσει πάλι η περίοδος της αναπαραγωγής των πουλιών, σε κάποιο ζευγάρι θα φανεί χρήσιμη και θα του δώσει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τους έρωτές του παρά με τα …τεχνικά έργα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου