Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΛΕΠΤΟΥ



Και τι δεν έχω στο αρχείο για να σας καλημερίζω όλο το Δεκέμβρη. Χιόνια στα βουνά, πάγους στα ποτάμια, κρύσταλλα να κρέμονται από τα δέντρα, παγωνιά στους δρόμους της Αθήνας, μοναξιά στα χωριά της ορεινής πατρίδας και στα νησιά του Αιγαίου, νοσταλγικές εικόνες από τα Χριστούγεννα – τα πάντα για να μας εντάξουν στο κλίμα των εορτών.

Απ’ όλα είχα αλλά κάνω ένα διάλειμμα σήμερα στην αγάπη της ελληνικής υπαίθρου και στα στοιχεία που δηλώνουν το πέρασμα των ανθρώπων, για να ανεβάσω μια φωτογραφία που ψάρεψα χθες την ώρα που περίμενα να φτάσουν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι διαδηλωτές που πήραν το δρόμο για το Σύνταγμα μετά το ΠΑΜΕ, στο κατάστρωμα της οδού Σταδίου.

Στην αρχή νόμισα πως επρόκειτο για μια παλιά δραχμή και ενθουσιάστηκα για την ανακάλυψη αλλά σαν εστίασα το φακό πάνω του, είδα πως ήταν κάτι ψιλά του ευρώ (δυο λεπτά έγραφε στα ελληνικά) και όντως θύμιζε ένα νόμισμα της προευρωπαϊκής Ελλάδας το οποίο φυσικά και δεν είχε κανένα αντίκρισμα στις μέρες του και για τούτο είχε εξαφανιστεί.

Έτσι όμως χωνεμένο στην πίσσα της ασφάλτου αυτό το δίλεπτο του ευρώ, έμοιαζε σαν ένα φεγγαράκι ολόγιομο σε μια πυκνή νύχτα αψιλίας που μπορούσε όμως να γεμίσει στη θέα του αισιοδοξία και τον πιο απελπισμένο διαδηλωτή ή όποιον φτωχοδιάβολο ονειρεύεται κάποια μέρα να γυρίσει ο τροχός της τύχης και να ζεσταθεί η τσέπη κάθε πικραμένου…

ΑΘΗΝΑ, 02122011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου