Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΜΒΡΙΑΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ


Από αριστερά: Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Κωνσταντίνος Καρκανιάς, Ελένη Σελλά και Ξενοφών Τζαβάρας
 
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που οργάνωσε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, στην αίθουσα τέχνης «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου (Ρεθύμνου 2,Μουσείο) για την παρουσίαση του «Λεξικού του Ιμβριακού Ιδιώματος» του Ξενοφώντα Τζαβάρα.

 
Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού για τη Διάδοση της Εληνικής Γλώσσας Κωνσταντίνος Καρκανιάς,  μίλησαν: Ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Σακκά και ο συγγραφέας του Λεξικού. Σύντομη παρέμβαση έγινε και από τον Νίκο Κύλο που εκπροσωπούσε το Σύλλογο Ιμβρίων που εξέδωσε το Λεξικό.
Τα όσα ειπώθηκαν από τους καθηγητές ανακοινώθηκε ότι θα δημοσιευτούν σύντομα από τους διοργανωτές  στη σελίδα www.odeg.gr  ενώ από πλευράς μου ανέλαβα να κάνω τις επόμενες ημέρες μια συνέντευξη με τον συγγραφέα του Λεξικού για να γνωρίσετε τον τρόπο που δούλεψε το σπουδαίο έργο του και φυσικά να έρθετε πιο κοντά στην Ίμβρο.

ΑΘΗΝΑ, 24102013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου