Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΦΙΔΟΚΡΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…


 
Μου είπε προχθές τα καλύτερα λόγια, ο Κώστας Τσώνος από το Γαλαξίδι που έχει το καφενείο - σταθμός για το ΚΤΕΛ, σαν ανέβασε πάνω στη μπαρ το μεγάλο μπουκάλι με τα τρία φίδια να σαπίζουν μέσα σε βαρύ οινόπνευμα και μου πρότεινε μάλιστα να δοκιμάσω, αλλά το άφησα για άλλη φορά που δεν θα έχω τόσους πολλούς καημούς…

«Φιδόκρασο» μου είπε είναι και το έφερε ένας συμπατριώτης του που είχε ταξιδέψει στην Κίνα και δεν είναι λίγοι αυτοί που το δοκίμασαν και έμειναν ενθουσιασμένοι. Δεν είχα κανένα λόγο να μην τον πιστέψω καθώς είδα πως από το μεγάλο μπουκάλι έλλειπε αρκετό από το περιεχόμενό του. Δεν είχα ξαναδεί όμως από κοντά αυτό το κατασκεύασμα και γι’ αυτό κατέφυγα στα λεξικά, όπου στο Wikipedia βρήκα ορισμένα στοιχεία. Πρόκειται όντως για ένα παράξενο ποτό που φτιάχνουν στην Κίνα και στο Βιετνάμ  και είναι και πολύ δημοφιλές εκεί και ακριβό καθώς λένε πως έχει διάφορες ιατρικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Όπως και να έχει όμως, η ιδέα ότι θα πιείς κάτι που έχει να κάνει με φίδια, όσο και ελκυστικό να είναι προκαλεί κάτι στον ουρανίσκο. Ακόμα και στη χώρα σαν τη δική μας που ευδοκιμούν τα κάθε λογής φίδια,είτε αυτά βγαίνουν ζωντανά από το αυγό τους, όπως οι οχιές ή επωάζονται,σαν της δεντρογαλιάς για παράδειγμα, ας λείπει το κέρασμα. Φτάνει που αηδιάζουμε από όλα αυτά, το φιδόκρασο μας λείπει…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για φιδόκρασο, αυτό που είδα στο Γαλαξείδι το παράγει η εταίρεία Jiahua Winery Yang Lin. Τα υπόλοιπα είναι γραμμένα στα κινέζικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου