Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

«Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ


 
O Άθως Δανέλλης πίσω από τον μπερντέ που έστησε χθες στο Polis Art Cafe
 
Μια ωραία βραδιά περάσαμε χθες το βράδυ στο Polis Art Café (Αίθριον Αρσακείου) όπου το περιοδικό «ΦΡΕΑΡ» διοργάνωσε παράσταση θεάτρου σκιών για ενήλικες «Η κηδεία του Καραγκιόζη» με τον καλό φίλο Άθω Δανέλλη. Μετά την παράσταση η οποία ήταν όντως απολαυστική και γελάσαμε με την καρδιά μας, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Άθω με τον συγγραφέα Γιάννη Κιουρτσάκη με θέμα πόσο ζωντανός είναι σήμερα ο Καραγκιόζης ή αν ο λαϊκός πολιτισμός έχει μια θέση στη ζωή μας, όχι σαν μουσειακό αντικείμενο αλλά σαν οργανικό μέρος αυτής της ζωής.Ομολογώ πως ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και από τους δυο συνομιλητές και φυσικά το εκλεκτό κοινό που με τα ερωτήματά του έδωσε μια άλλη δυναμική σε αυτό το διάλογο.

Ελπίζω πως κάποια στιγμή, όταν προχωρήσει η δημιουργία της ιστοσελίδας «Μικρές Πατρίδες» να απολαύσουμε και από εδώ τον Άθω με μια παράστασή του καθώς και τον Γιάννη Κιουρτσάκη με τις εξαιρετικές προσεγγίσεις πάνω στον Καραγκιόζη.

 
O Άθως Δανέλλης συνομιλεί με τον Γιάννη Κιουρτσάκη

 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης: Από αριστερά: Βασίλης Χατζηϊακώβου, Κώστας Χατζηνατωνίου, Λάκης Παπαστάθης, Δημήτρης Αγγελής, Άθως Δανέλλης και Γιάννης Κιουρτσάκης

- Σημειώνουμε πως στην αρχή της εκδήλωσης, μίλησαν και χαιρέτησαν το κοινό ο υπεύθυνος του Polis Art Café για τις εκδηλώσεις Βασίλης Χατζηϊακώβου και ο εκδότης του ΦΡΕΑΡ Δημήτρης Αγγελής. (Περισσότερα, www.frear.gr).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου