Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «GUTENBERG»


 
Γέμισε ασφυκτικά από κόσμο χθες το απόγευμα η μεγάλη αίθουσα του «Φιλολογικού Συλόγου Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση και τούτο δεν είναι παρά η απόδειξη πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για να ακούσουμε κάποιες απαντήσεις ή προσεγγίσεις πάνω στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ο τόπος μας.

Αφορμή ήταν η παρουσίαση τριών βιβλίων της σειράς «Ζητήματα Οικονομικής Ιστορίας» των εκδόσεων Gutenberg: «Το προπατορικό χρέος - Τα δάνεια της εθνικής ανεξαρτησίας» του Μ.Χ. Χατζηιωάννου, «Από την πτώχευση στην κρίση - Ο διεθνής οικονομικός έλεγχος 1898» της Σ. Λαζαρέτου και «Άγος Απλήρωτον - Τα οφειλόμενα για το Κατοχικό Δάνειο και μια Ευκαιρία Επίλυσης» του Νίκου Χριστοδουλάκη. Για τα βιβλία μίλησαν οι Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Γιαννίτσης,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός και Στέλιος Περράκης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Από πλευράς μου δεν μπορώ να σας μεταφέρω τούτη τη στιγμή τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από τους ομιλητές και τους συγγραφείς των βιβλίων αλλά όμως σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε γιατί είναι πραγματικά πολύτιμα και κατά τη γνώμη μου, εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί έγιναν όλα αυτά και γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση.

ΑΘΗΝΑ, 28112013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου