Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ TOY AKTHMONA…





Έχω εντυπωσιαστεί ευχάριστα από την ανταπόκριση που είχε η χθεσινή μου ανάρτηση στο facebook σχετικά με την επίσκεψη μιας χελώνας στο χωράφι που φύτευα πατάτες. Ομολογώ δεν το περίμενα αλλά μου άρεσε επίσης που πάρα πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον για το φύτεμα της πατάτας που έγινε σε ένα χωράφι που είχε να καλλιεργηθεί παραπάνω από σαράντα χρόνια. Από την εποχή που το χωριό μας είχε αρκετό κόσμο, τα νοικοκυριά ήταν δυνατά χάρη στην παραγωγή που είχε το καθένα από το χωράφι ή το κοπάδι και ακόμη, υπήρχαν αλογομούλαρα να κάνουν ζευγάρι για τα οργώματα.

Όσοι παρακολουθούν αυτά που γράφω, από τα ωραία χρόνια της «Ελευθεροτυπίας» και κατόπιν στα περιοδικά της εφημερίδας «‘Εθνος» λίγο πολύ γνωρίζουν την θεματογραφία μου καθώς και την άποψή μου για την φύση της Ελλάδας και τους ανθρώπους της η οποία πρέπει να σημειώσω δεν εξαιρεί και την πρωτεύουσα Αθήνα και τους Αθηναίους. Αυτά τα κείμενα καθώς άλλα πολλά δημοσίευα συστηματικά στο μπλογκ actimon γιατί εκεί μπορούν να αναπτυχθούν πιο καλά, να συμπληρωθούν με φωτογραφίες, να θυμίζουν λιγάκι σελίδα εφημερίδας ή περιοδικού. Το τυπωμένο χαρτί ήταν επί χρόνια το τελικό αντικείμενο της δουλειάς μου στις εφημερίδες και δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα.

Από το μπλογκ του Ακτήμονα λοιπόν (θα εξηγήσω μια άλλη στιγμή γιατί διάλεξα αυτόν τον τίτλο) έπαιρνα τις αναρτήσεις και τις κολλούσα στο facebook όπου αναλόγως με το περιεχόμενο εύρισκαν ανταπόκριση. Αυτή η δουλειά ξεκίνησε από τότε που μπήκα στο Facebook και κράτησε μέχρι πριν από ένα μήνα που όπως κατάλαβα διακόπηκε η σχέση του με την Google που υποστηρίζει το προαναφερόμενο μπλογκ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι όχι μόνο να μην επιτρέπει το facebook τέτοιες αναρτήσεις αλλά και να σβήσει ότι είχε γίνει στο παρελθόν. Έσβησε δηλαδή πάνω από 2000 δημοσιεύσεις του Ακτήμονα που είχαν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Έτσι, όταν οι «Αναμνήσεις» φέρνουν στην επικαιρότητα μια ανάρτηση κάποιων χρόνων αυτή φαίνεται λειψή ή σαν λογοκριμένη.

Τα γράφω αυτά για να ειδοποιήσω όσους ανατρέχουν σε παλιότερες αναρτήσεις μου να μην παραξενευτούν αν τις δούνε έτσι. Ένας άλλος λόγος που κάνω αυτή την ανακοίνωση, είναι να προτείνω στους αναγνώστες των αναρτήσεων μου να τις αναζητούν αν θέλουν στο μπλογκ όπου υπάρχει και πλήρες αρχείο δέκα χρόνων. Εκεί θα βρείτε κείμενα και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες και τα περιοδικά από τον περασμένο αιώνα και φυσικά σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν. Ένα κλίκ παραπάνω αρκεί…

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 14042020

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το κείμενο έχει ως στόχο να ειδοποιήσω όσους ανατρέχουν σε παλιότερες αναρτήσεις μου να μην παραξενευτούν αν τις δούνε λειψές και λείπει η προσθήκη το Ακτήμονα. Από τότε που διακόπηκε η συνεργασία facebook και google έτσι σαν λογοκριμένες βγαίνουν. Όποιος θέλει μπορεί να τις αναζητεί στο μπλογκ όπου υπάρχει και πλήρες αρχείο δέκα χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή