Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

“CROSSROADS” ΣΤO POLIS ART CAFE


 
Άμα παίρνω τους δρόμους (και εφ’΄όσον δεν έχω υποχρεώσεις) ξεχνιέμαι να γυρίσω σπίτι και προσπαθώ να προλάβω όσο το δυνατόν περισσότερα απ’ αυτά που γίνονται στο δρόμο και μου αρέσουν βεβαίως ή αποτελούν «είδηση», αλλά και από τα άλλα, που γίνονται προγραμματισμένα σε γνωστούς χώρους και προτιμώ βεβαίως αυτούς που είναι στη γειτονιά και στο κέντρο της Αθήνας όπου πάω πάντα περπατώντας.

Χθες το απόγευμα, πήγα στο λιμάνι του Πειραιά να δω την ανοιχτή πρόβα της Λυρικής Σκηνής. Ανεβαίνοντας στην Αθήνα, πέρασα από το βιβλιοπωλείο «Γαβριηλίδης», στην Αγίας Ειρήνης 17, όπου παρουσιάζονταν το βιβλίο του Ίκαρου Μπαμπασάκη «12 φυσιογνωμίες», είδα και την ομώνυμη έκθεση της Ελεάννας Μαρίνου για τα οποία θα σας γράψω αργότερα απόψε και ανεβαίνοντας προς τα Εξάρχεια, πέρασα και από το Polis Art Café και πρόλαβα μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση στη μέση.

 
 
Επρόκειτο για τη μουσική παράσταση “Crossroads”, ήτοι, ένα οδοιπορικό όπως το χαρακτηρίζουν οι συντελεστές του, σε διεθνή μουσικά σταυροδρόμια όπου το ισπανικό ταμπεραμέντο συναντά τη ρώσικη και μεξικάνικη λαϊκή μουσική, αισθαντικές ναπολιτάνικες καντσονέτες εναλλάσονται με παθιασμένα αργεντίνικα τάνγκος, αποσπάσματα από φημισμένα musicals συνυπάρχουν με αγαημένα ελληνικά τραγούδια του Γιαννίδη και του Θεοδωράκη. Τραγούδησε η Εύα Μιχελιδάκη, στο πιάνο και στο τραγούδι ήταν ο Κωνσταντίνος Καρυώτης ο οποίος έκανε και τις προσαρμογές των μουσικών κομματιών για πιάνο και φαγκότο καθώς και τις ενορχηστρώσεις, στο φαγκότο και το ακορντεόν ο Σπύρος Κωστής και στο πιάνο ο Κωστής Βομπίρης οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από ένα ωραίο κοινό από το οποίο ορισμένοι βρήκαν να χορέψουν και μερικά κομμάτια τάγκο και μάλιστα υποδειγματικά.

Την επόμενη φορά, μην τους χάσετε. Και η παρουσία τους ήταν εξαιρετική και έδενε πολύ με το χώρο του αιθρίου του Πόλις, ένα από τους πιο ωραίους χώρους στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρεται για κάθε είδους εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

ΑΘΗΝΑ, 26092013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου