Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«M’ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΤΑΩ»… ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 

«Πετάνε» τα ποδήλατα; Σε πραγματικές συνθήκες όχι - μόνο μεταφορικά χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση και κολλάει μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις.Όταν όμως πάνω σε αυτά κάθεται η φαντασία του ποδηλάτη και ιδιαίτερα όταν αυτός είναι εικαστικός καλλιτέχνης και ανεξάρτητα αν ξέρει ισορροπία ή τη στοιχειώδη χρήση των πενταλιών, τότε όχι μόνο πετάνε, αλλά και απογειώνονται…

Για να επιβειβαιώθητε όμως πως γίνεται έτσι, δεν έχετε παρά να πάτε μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και να δείτε από κοντά, όχι ποδήλατα και ποδηλάτες, αλλά πως είδαν γενικώς το ποδήλατο διάφοροι καλλιτέχνες και να «πετάξετε» κι εσείς μαζί τους.


Για την έκθεση μας μίλησε η Νέλλη Γιαχανατζή προχθές το απόγευμα, σε μια ωραία συνάντηση που είχαμε στο κέντρο και παρόντος του καλού φίλου Γιώργου Λένη ο οποίος ήταν και η αφορμή να περάσω να δώ την ωραία έκθεση.  



«Με τη θεματική έκθεση «μ΄ ένα ποδήλατο... πετάω»,συμμετέχει η εικαστική ομάδα greekartists.info σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στις δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων «πόλη χωρίς αυτοκίνητο», στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Για μια ακόμη φορά δεκαπέντε εικαστικοί καλλιτέχνες γίνονται «δέκτες» και «πομποί» των μηνυμάτων της εποχής τους. Η ανάγκη για εναλλακτικές δράσεις και ψυχική υγεία βρήκε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα την διέξοδο σε ό,τι το ποδήλατο χαρίζει στον άνθρωπο ποδηλάτη, μόνο του ή σε ομάδα.

Συμμετέχουν : Ρένα Ανούση- Ηλία, Μάγδα Βαμβατήρα, Νέλλη Γιαχανατζή, Ράνια Γριμάλδη -Κορομηλά, Νίκος Δεσεκόπουλος,Γιάννης Καψιδάκης, Βασιλική Νάκου – Καψιδάκη, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Φλοράνς Χριστάκη, Θόδωρος Παπαγιάννης, Σύνη Παπαγιάνη, Μιμή Πετροπούλου και Τάσος Ράλλης.

Τα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης έγιναν την Τρίτη 17/9 . Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 /9 , ενώ οι ώρες λειτουργίας της θα είναι : Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00 -14.00. Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή ως τις 20.00».





Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση «Μ’ ένα ποδήλατο… πετάω» δείτε σο www.greekartists.info.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου