Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

OI «12 + 1 ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΕΑΝΝΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ


 

Μόλις που προλαβαίνετε, αλλά πιστεύω πως σήμερα το «Art Bar poems n crimes», ήτοι το βιβλιοπωλείο «Γαβριηλίδης» (Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι) θα μείνει μέχρι αργά ανοιχτό να δείτε την ωραία έκθεση της ζωγράφου Ελεάννας Μαρτίνου “12 + 1 φυσιογνωμίες». 
Άργησα ομολογώ να πω δυο λόγια για την έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 21/09  γιατί έτρεχα στα νησιά και την πήρα είδηση μόλις προχθές που πήγα στην παρουσίαση στον ίδιο χώρο του βιβλίου του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη «12 φυσιογνωμίες» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης) που περιέχει κείμενα που περιέχει κείμενα για τους Χρήστο Βακαλόπουλο, Θωμά Γκόρπα, Roberto Bolanio, Τάσο Δενέγρη, Γιώργο Κ. Καραβασίλη, Μάνια Καραϊτίδη, Νίκο Καορύζο, Μιχάλη Κατσαρό, Thomas Pynchon, Κύριλλο Σαρρή, Θάνο Σταθόπουλο και Αλέξανδρο Σχοινά. Τους ίδιους, νεκρούς και ζώντες, η Ελεάννα μετέφερε με τον δικό της εικαστικό τρόπο σε ένα κάδρο και δημιούργησε με μια σειρά πορτραίτων, την έκθεση που κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει το βιβλίο του Ίκαρου και διαβάζεται παράλληλα, ευθέως ή αντιστρόφως.

- Για όσους δεν προλάβουν την έκθεση (τελειώνει σήμερα) μπορούν να την γνωρίσουν μέσα από ένα ιδιαίτερα προσεγμένο βιβλίο με τον τίτλο «12 + 1 φυσιογνωμίες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης».

ΑΘΗΝΑ, 28092013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου