Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΥΓΟΥ…


Ο Πέτρος Δελατόλλας στην κρεββατίνα με τα ωραία σταφύλια
Δεν είναι και λίγα τα πράγματα που αναζητώ στην Τήνο, τόσο στη Χώρα όσο και στα ωραία χωριά της ενδοχώρας της και μπορώ να πω πως πολλές φορές, είναι σαν να με οδηγεί η τύχη και κεί που δεν τα περιμένω, τα βρίσκω μπροστά μου. Ένα μόνο δεν πρόλαβα φέτος, λόγω της συγκυρίας του χρόνου που βρίσκομαι εκεί και το έφερνα βαρέως αλλά κάτι έγινε και σε ένα βαθμό το κάλυψα.
 
O Γιάννης Αντωνάτος, καμαρώνει τα σταφύλια της κρεββατίνας
Αυτό έγινε πριν από λίγες ημέρες φεύγοντας από το Φαλατάδο και έχοντας στο νου ότι στάθηκα άτυχος να παρακολουθήσω και να φωτογραφήσω σκηνές από τρύγο και πάτημα σταφυλιών (με μηχανές πλέον) άκουσα ένα επίμονο θόρυβο που έρχονταν από ένα αγροτικό οίκημα και κατάλαβα πως εκεί λειτουργούσε μια μηχανή που «πάταγε» σταφύλια. Ξεκίνησα αμέσως προς τα εκεί και πρόλαβα λίγο πριν κλείσουν τη μηχανή. Στα τελειώματα του «πατήματος» βρήκα τον Γιάννη Αντωνάτο και τον Πέτρο Δελατόλλα από την Καρδιανή, που «πάταγαν» τα σταφύλια από το αμπέλι του πρώτου και πιάσαμε λίγη κουβέντα για την παραγωγή που φέτος ήταν καλή και τις ποικιλίες που καλλιεργούν εκεί, ποταμίσια τα λένε, μαύρα, γκντούρα, ροζακί που με κατάλληλους συνδυασμούς γίνονται υπέροχο κρασί.
 
Καλές ήταν οι πληροφορίες που άκουγα, αλλά με έτρωγε που δεν είχα φωτογραφία να συνοδέψω το κείμενο. Είδα όμως πως μπροστά στο σπιτάκι του χωραφιού υπήρχε μια κρεββατίνα γεμάτη με σταφύλια ροζακί, τους παρακάλεσα να γίνουν μέρος μιας «σκηνοθετημένης» φωτογραφίας και το αποτέλεσμα ήταν να μου προσφέρουν κι εμένα ένα μεγάλο τσαμπί να δοκιμάσω τους χυμούς που δίνει στους καρπούς η υπέροχη τηνιακή γη.

ΑΘΗΝΑ, 23092013

Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.tinos360.gr, http://www.tinos.biz, http://www.vincenzo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου